Un Su Tuz İle Tel Tel Ayrılan Katmer Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı oda ısısında su 300ml
- 4 su bardağı un (500 gram)
- 1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için;
- Un sıvı yağ
Un Su Tuz İle Tel Tel Ayrılan Katmer Tarifi Nasıl Yapılır?
- Karıştırma kabına suyu ve tuzu alıp tuz eriyinceye kadar karıştıralım.
- Üzerine azar azar unu ilave ederek hamuru karıştırıp toparlayalım.
- Daha sonra elimizde hamuru biraz yoğurup ele yapışan yumuşak kıvamda bir hamur elde edelim.
- Hamurun üzerini örtüp 10-15 dakika kadar dinlendirelim.
- Ardından hamuru tezgaha alıp üzerine bolca un serpip biraz yoğurup toparlayalım .
- Hamuru 8 eşit parçaya bölelim ,bu parçaları elimizde yuvarlayarak beze haline getirelim.
- Her bir bezeyi tezgah üzerinde 35-40 santim kadar açıp büyütelim.
- Üzerine fırça ile sıvı yağ sürüp bir çay kaşığı kadar un serpelim.
- Daha sonra bir ucundan başlayarak diğer ucuna kadar 2 santim kalınlığında katlayalım .
- Uzunca bir rulo elde ettikten sonra kendi etrafında çevirip gül böreği şekli verelim.Tüm hamuru bu şekilde hazırlayalım.
- Hazırladığımız katmerleden 1 adet alıp tezgah üzerine un serpip 20-25 santim büyüklüğünde açalım.
- Geriye kalan bütün katmerleri aynı şekilde hazırlayalım.
- Yüksek ateşte ısıtılmış tavaya 1 adet katmer bırakalım üzerine fırça ile biraz sıvı yağ sürelim ve her iki yüzünü güzelce kızartalım tüm katmerleri bu şekilde pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder