11 Aralık 2021 Cumartesi

Un Su Tuz İle Tel Tel Ayrılan Katmer Tarifi

 

Un Su Tuz İle Tel Tel Ayrılan Katmer Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı oda ısısında su 300ml
  • 4 su bardağı un (500 gram)
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için;

  • Un sıvı yağ

    Un Su Tuz İle Tel Tel Ayrılan Katmer Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Karıştırma kabına suyu ve tuzu alıp tuz eriyinceye kadar karıştıralım.
  • Üzerine azar azar unu ilave ederek hamuru karıştırıp toparlayalım.
  • Daha sonra elimizde hamuru biraz yoğurup ele yapışan yumuşak kıvamda bir hamur elde edelim.
  • Hamurun üzerini örtüp 10-15 dakika kadar dinlendirelim.
  • Ardından hamuru tezgaha alıp üzerine bolca un serpip biraz yoğurup toparlayalım .
  • Hamuru 8 eşit parçaya bölelim ,bu parçaları elimizde yuvarlayarak beze haline getirelim.
  • Her bir bezeyi tezgah üzerinde 35-40 santim kadar açıp büyütelim.
  • Üzerine fırça ile sıvı yağ sürüp bir çay kaşığı kadar un serpelim.
  • Daha sonra bir ucundan başlayarak diğer ucuna kadar 2 santim kalınlığında katlayalım .
  • Uzunca bir rulo elde ettikten sonra kendi etrafında çevirip gül böreği şekli verelim.Tüm hamuru bu şekilde hazırlayalım.
  • Hazırladığımız katmerleden 1 adet alıp tezgah üzerine un serpip 20-25 santim büyüklüğünde açalım.
  • Geriye kalan bütün katmerleri aynı şekilde hazırlayalım.
  • Yüksek ateşte ısıtılmış tavaya 1 adet katmer bırakalım üzerine fırça ile biraz sıvı yağ sürelim ve her iki yüzünü güzelce kızartalım tüm katmerleri bu şekilde pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder