27 Ocak 2022 Perşembe

Baklava Yufkasından Patatesli Börek Tarifi

 

Baklava Yufkasından Patatesli Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket baklavalık yufka
  • 5 yemek kaşığı dolusu yoğurt
  • Yarım su bardağından bir parmak fazla sıvı yağ
  • 1 su bardağı su

İçi için;

  • 4 adet patates
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Tuz,karabiber,toz kırmızı biber

    Baklava Yufkasından Patatesli Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sosu için suyu,yoğurdu ve yağı karıştırıyoruz.
  • İç harcı için patatesleri haşlayıp eziyoruz. Yemeklik doğranmış soğanları az yağla kavuruyoruz.
  • Kavrulan soğanlara salçayı ekleyip biraz daha kavurduktan sonra ezdiğimiz patatesleri ekliyoruz.
  • Baharatlarını attıktan sonra karıştırıp ocaktan alıyoruz.
  • Baklavalık yufkalardan birini alıp tezgaha seriyoruz.
  • Hazır olan sostan 1 yemek kaşığı gezdirip fırça yardımıyla yufkaya sürüyoruz.
  • Daha sonra üzerine bir kat daha yufka serip yine sostan sürüyoruz.
  • Üçüncü yufkayı da serip sos sürdükten sonra son yufkayı da seriyoruz.
  • Bu şekilde dört kat elde ediyoruz.
  • En üst yufkaya da sos sürdükten sonra iç harcından kısa tarafına gelecek şekilde uzunlamasına koyuyoruz. Yufkayı çok fazla sıkıştırmadan rulo şeklinde sarıyoruz.
  • Rulodan istenilen büyüklükte parçalar kesip fırın tepsisine diziyoruz. (börekleri yaparken bekleyen yufkaların üzerine hafif nemli bir bez örtelim. Böylelikle yufkalar kurumamış olur. )
  • Son olarak fırına vermeden önce kalan sosu da böreklerin üzerine sürüyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder