Baklava Yufkasından Patatesli Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket baklavalık yufka
- 5 yemek kaşığı dolusu yoğurt
- Yarım su bardağından bir parmak fazla sıvı yağ
- 1 su bardağı su
İçi için;
- 4 adet patates
- 1 adet büyük boy soğan
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Tuz,karabiber,toz kırmızı biber
Baklava Yufkasından Patatesli Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Sosu için suyu,yoğurdu ve yağı karıştırıyoruz.
- İç harcı için patatesleri haşlayıp eziyoruz. Yemeklik doğranmış soğanları az yağla kavuruyoruz.
- Kavrulan soğanlara salçayı ekleyip biraz daha kavurduktan sonra ezdiğimiz patatesleri ekliyoruz.
- Baharatlarını attıktan sonra karıştırıp ocaktan alıyoruz.
- Baklavalık yufkalardan birini alıp tezgaha seriyoruz.
- Hazır olan sostan 1 yemek kaşığı gezdirip fırça yardımıyla yufkaya sürüyoruz.
- Daha sonra üzerine bir kat daha yufka serip yine sostan sürüyoruz.
- Üçüncü yufkayı da serip sos sürdükten sonra son yufkayı da seriyoruz.
- Bu şekilde dört kat elde ediyoruz.
- En üst yufkaya da sos sürdükten sonra iç harcından kısa tarafına gelecek şekilde uzunlamasına koyuyoruz. Yufkayı çok fazla sıkıştırmadan rulo şeklinde sarıyoruz.
- Rulodan istenilen büyüklükte parçalar kesip fırın tepsisine diziyoruz. (börekleri yaparken bekleyen yufkaların üzerine hafif nemli bir bez örtelim. Böylelikle yufkalar kurumamış olur. )
- Son olarak fırına vermeden önce kalan sosu da böreklerin üzerine sürüyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder