17 Ocak 2022 Pazartesi

Beşamel Soslu Fırında Makarna Tarifi

 

Beşamel Soslu Fırında Makarna Tarifi İçin Malzemeler

Haşlamak için

  • Yarım paket makarna
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yeterince su

Beşamel sos için:

  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı un
  • 3 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi

Üzeri için:

  • 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

    Beşamel Soslu Fırında Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Derin bir tencereye bol su, 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve tuzu ekleyin. Makarnaları haşlayın (8-10 dakika).
  • Beşamel sos için tereyağını ve unu tencerede koyun ve un rengini değiştirene kadar orta ateşte kavurun.
  • Üzerine soğuk sütü ekleyin ve karıştırın.
  • Sos koyu bir kıvam alınca içine kaşar peynirini ilave edin ve baharatları ekleyip ocağı kapatın.
  • Makarnayı tencereye ekleyin ve karıştırın.
  • Karıştırdığınız makarnayı hemen fırın kullanacağınız kaba alın.
  • Üzerine kaşar peyniri rendesini serperek önceden ısıtılmış 180 derece üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Fırınladığınız makarnayı 10-15 dakika dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder