Beşamel Soslu Ispanaklı Patates Bu Tada Bayılacaksınız Tarifi İçin Malzemeler
- 6-8 orta boy patates (büyüklüklerine göre)
- 1 bağ ıspanak
- 1 adet soğan
- 1 adet kapya biber
- 2 diş sarımsak
- Tuz ,karabiber ,kırmızıbiber
- Sıvı yağ
Beşamel sosu için:
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 3 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- Tuz karabiber
Beşamel Soslu Ispanaklı Patates Bu Tada Bayılacaksınız Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak ben patatesleri çiğden kullanıyorum çok kalın doğramayın foto ekledim o kalınlık yeterli.
- Kare borcam kullanabilirsiniz bu ölçülerle ben kelepçeli bir kek kalıbı kulandım ama ıspanağın suyu akabilir o yüzden tavsiye etmem.
- İlk olarak borcamı yağlıyoruz .
- Fırçayla ve patatesleri ekleyip tuz karabiber ekleyip harmanlıyoruz.
- Borcamın altı patatesler oluşturacak. Patatesler bekleyedursun.
- Geniş bir tavada birazcık sıvı yağında küçük küçük doğranmış soğan ve sarımsağı kavuruyoruz.
- Daha sonra küçük küçük doğranmış kapya biberi ekleyip soteliyoruz ve doğranmış ıspanağı da kavuruyoruz.
- Baharatları da ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Ispanak kavrulunca patateslerin üzerine yayıyoruz.
- Beşamel sosunu hazırlayalım.
- Geniş bir tencerede unu tereyağında rengi dönene kadar kavuruyoruz ve sütü yavaş yavaş ekliyoruz ve çırpmaya devam ediyoruz. Pürüzsüz olması şart. Kıvamını alınca tuz ve birazcık karabiber ekliyoruz.
- Beşamel sosunu da ıspanağın üzerine gezdiriyoruz.
- Her yere dağıttıktan sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
- İlk sıcaklığının çıkmasını ve kendini toparlamasını bekleyin servis etmeden aceleniz yoksa. Afiyet bal şeker olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder