17 Ocak 2022 Pazartesi

Beşamel Soslu Ispanaklı Patates Bu Tada Bayılacaksınız Tarifi

 

Beşamel Soslu Ispanaklı Patates Bu Tada Bayılacaksınız Tarifi İçin Malzemeler

  • 6-8 orta boy patates (büyüklüklerine göre)
  • 1 bağ ıspanak
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz ,karabiber ,kırmızıbiber
  • Sıvı yağ

Beşamel sosu için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • Tuz karabiber

    Beşamel Soslu Ispanaklı Patates Bu Tada Bayılacaksınız Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak ben patatesleri çiğden kullanıyorum çok kalın doğramayın foto ekledim o kalınlık yeterli.
  • Kare borcam kullanabilirsiniz bu ölçülerle ben kelepçeli bir kek kalıbı kulandım ama ıspanağın suyu akabilir o yüzden tavsiye etmem.
  • İlk olarak borcamı yağlıyoruz .
  • Fırçayla ve patatesleri ekleyip tuz karabiber ekleyip harmanlıyoruz.
  • Borcamın altı patatesler oluşturacak. Patatesler bekleyedursun.
  • Geniş bir tavada birazcık sıvı yağında küçük küçük doğranmış soğan ve sarımsağı kavuruyoruz.
  • Daha sonra küçük küçük doğranmış kapya biberi ekleyip soteliyoruz ve doğranmış ıspanağı da kavuruyoruz.
  • Baharatları da ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Ispanak kavrulunca patateslerin üzerine yayıyoruz.
  • Beşamel sosunu hazırlayalım.
  • Geniş bir tencerede unu tereyağında rengi dönene kadar kavuruyoruz ve sütü yavaş yavaş ekliyoruz ve çırpmaya devam ediyoruz. Pürüzsüz olması şart. Kıvamını alınca tuz ve birazcık karabiber ekliyoruz.
  • Beşamel sosunu da ıspanağın üzerine gezdiriyoruz.
  • Her yere dağıttıktan sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
  • İlk sıcaklığının çıkmasını ve kendini toparlamasını bekleyin servis etmeden aceleniz yoksa. Afiyet bal şeker olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder