17 Ocak 2022 Pazartesi

Turp Mezesi Tarifi

 

Turp Mezesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 adet orta boy kırmızı turp
  • 1 adet limon suyu
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı isot
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı tuz

    Turp Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle turpumuzu güzelce yıkayalım ve kabuklarını soyalım.
  • Ardından bir bıçak yardımı ile ince halkalar halinde doğrayarak uygun bir kap içerisine alalım.
  • Üzerine limonun suyunu sıkarak ekleyelim.
  • Daha sonra zeytinyağı, nar ekşisi, isot, pul biber ve tuzu ekleyerek güzelce karıştıralım. Dilerseniz bu aşamada farklı baharatlar ekleyebilir, miktarlarını damak zevkinize göre arttırıp azaltabilirsiniz.
  • Karışan mezemizi servis tabağına alalım. Üzerine kıyılmış maydanoz serperek servis edelim. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder