Cevizli Ay Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağ arzuya göre margarin (oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 2 yumurta(1 tanesinin sarısı üzerine ayrılacak)
- 1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz
- 1 çay bardağı irmik
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Yaklaşık 2 su bardağı un(mutlaka kontrollü)
Üzeri için;
- Ayırdığımız yumurtanın sarısı
Şerbeti için;
- 3 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
- Çeyrek dilim limon
Cevizli Ay Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tatlımızın şerbetini hazırlayalım.
- Malzemeleri uygun bi tencereye alıp 10 dakika kaynatalım.
- Kaynamaya başladıktan sonra limon suyunu sıkıp 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
- Hamuru için un hariç diğer malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştıralım.
- Unu kontrollü bir şekilde ilave edip yumuşak kıvamlı bi hamur elde edelim.
- Hamuru tezgahta 2 eşit parçaya ayırıp rulo şeklinde açalım.
- Çok ince olmayacak şekilde üzerine bastırarak şekil verip bardak yada kalıpla ay şeklinde keselim.
- Yağladığımız fırın tepsisine dizip üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürelim.
- Çatalla çizik atıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü olarak pişirelim.
- Fırından çıkan tatlımızı ılık şerbetle buluşturan.
- Tamamem şerbetini çektikten sonra fıstık serpip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder