4 Ocak 2022 Salı

Cevizli Ay Tatlısı Tarifi

 

Cevizli Ay Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ arzuya göre margarin (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 2 yumurta(1 tanesinin sarısı üzerine ayrılacak)
  • 1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Yaklaşık 2 su bardağı un(mutlaka kontrollü)

Üzeri için;

  • Ayırdığımız yumurtanın sarısı

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • Çeyrek dilim limon

    Cevizli Ay Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tatlımızın şerbetini hazırlayalım.
  • Malzemeleri uygun bi tencereye alıp 10 dakika kaynatalım.
  • Kaynamaya başladıktan sonra limon suyunu sıkıp 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
  • Hamuru için un hariç diğer malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştıralım.
  • Unu kontrollü bir şekilde ilave edip yumuşak kıvamlı bi hamur elde edelim.
  • Hamuru tezgahta 2 eşit parçaya ayırıp rulo şeklinde açalım.
  • Çok ince olmayacak şekilde üzerine bastırarak şekil verip bardak yada kalıpla ay şeklinde keselim.
  • Yağladığımız fırın tepsisine dizip üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürelim.
  • Çatalla çizik atıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü olarak pişirelim.
  • Fırından çıkan tatlımızı ılık şerbetle buluşturan.
  • Tamamem şerbetini çektikten sonra fıstık serpip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder