Ezber Bozan Yumuşacık Tava Keki Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
- 1 su bardağı süt (200 ml)
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2 su bardağı un
Üzeri için;
- 1 paket hazır çikolata sosu
- 2,5 su bardağı süt (500 ml)
Ezber Bozan Yumuşacık Tava Keki Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kek için çırpma kabına yumurta ve şekeri alarak beyazlaşana kadar çırpalım. Daha sonra süt, sıvı yağ ekleyelim.
- Elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyerek çırpalım.
- Derin ve kalın tabanlı tavamızı tereyağı ile yağlayalım.
- Hazırladığımız kek harcını yağladığımız tavaya dökelim ve tavamızı ocağa alalım. Ben 27cm çapında bir tava kullandım.
- Üzerini bir mutfak bezi ile örterek kapağını kapatalım ve bezin sarkan kısımlarını kapağın üzerine doğru kapatalım.
- Kısık ateşte kekimizi yaklaşık 1 saat kadar pişirelim. Pişirme süresi ocaktan ocağa değişiklik gösterebilir, kürdan testi ile pişip pişmediğinden emin olabilirsiniz.
- Üzerinin sosu için hazır çikolata sosuna sütü ekleyerek koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirelim.
- Kekin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra uygun bir servis tabağına ters çevirerek çıkartalım.
- Hazırladığımız çikolata sosunu kekin üzerine gezdirelim.
- Üzerini istediğiniz şekilde süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder