Döküm Tavada Et Sote Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 kg dana kuşbaşı et
- 1 adet iri boy soğan
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet domates
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı sıcak su
Döküm Tavada Et Sote Nasıl Yapılır?
- Öncelikle domatesimizin kabuklarını soyalım ve küp küp doğrayalım.
- Ardından soğanımızı yemeklik olacak şekilde doğrayalım.
- Biberlerimizi de küçük küçük doğrayalım.
- Ocağa aldığımız tavaya sıvı yağı alalım. Ardından kuşbaşı eti ekleyelim. Etleri arada karıştırarak, suyunu çekinceye kadar pişirelim. Ben bu tarifte daha sağlıklı ve iyi piştiği için döküm tava kullandım ancak dilerseniz çelik tencerede de pişirebilirsiniz.
- Ardından doğradığımız sebzeleri ve yine küçük küçük doğranmış sarımsağı ilave ederek kavurmaya devam edelim.
- Biberler ve soğan iyice kavrulduktan sonra, tereyağı, biber salçası, pul biber, kekik, tuz, karabiber ve doğradığımız domatesi ekleyerek şöyle bir karıştıralım.
- Son olarak sıcak suyu tavaya alarak yemeğimizi pişmeye bırakalım.
- Suyunu çekip pişen et sotemiz servise hazır. Üzerine dilerseniz kıyılmış maydanoz serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder