Fırında Bütün Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- 1 bütün tavuk
- 2 adet patates
- 2 adet kapya biber
- 15 adet arpacık soğanı
- 2 diş sarımsak
- Karabiber
- Toz kırmızı biber
- Tuz
- Sıvı yağ
Fırında Bütün Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tavuğu iki litre suda su kaynayıncaya kadar pişirin. Çok pişmesin. Sudan daha sonra pilav ve çorba yapabilirsiniz.
- Bu sırada tavuğunuz için sebze yatağını hazırlayın. Bir fırın kabına iri parçalar halinde doğradığınız patates ve kapya biberi koyun.
- Soğan ve sarımsakları doğramadan koyun.
- Üzerine 2-3 kaşık sıvı yağ, baharat ve tuz ekleyip harmanlayın.(istediğiniz sebzelerden kullanabilirsiniz.
- Domates,pırasa,brokoli, karnı bahar. Bu tarife her şey yakışıyor. ).
- Tavuğu sudan çıkarın. Baharat, tuz ve 2 kaşık sıvı yağı elinizle tavuğun her tarafına yedirin.
- Tavuğu sebze yatağının üzerine koyun.
- Önceden 200 derecede ısıttığınız fırına koyun.
- Üzeri kızarıp suyunu çekinceye kadar pişirin.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder