17 Ocak 2022 Pazartesi

Hakiki (Lokum) Tarifi

 

Hakiki (Lokum) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 ,5 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı nişasta (250 )bardak ölçüsü
  • 1 silme tatlı kaşığı krem tartar (Olmazsa olmazı)
  • 4 yemek kaşığı gül esansı
  • Ayrıca 1 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı limon tuzu
  • Renk vermesi için gıda boyası
  • Nişastayı açmak için 1 su (200 gram )bardak ölçüsü

Lokumları bulamak için

  • Nişasta
  • Veya isteğe göre hindistan cevizi

    Hakiki (Lokum) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak teflon tavanıza şekeri suyu koyunuz.
  • Diğer tarafta nişastayı ve krem tartarı karıştırıp beraber suyla açınız.
  • Kaynayan şerbete nişastayı dökünüz ve hızlıca karıştırınız.
  • Daha sonra koyulaşan lokumunuza 1 su bardağı toz şekeri ekleyip diğer malzemeleri gıda boyasını ,tereyağını ve gül esansını dokunuz altı kısık bir şekilde 20 -25 dakika sürekli karıştırarak pişiriniz.
  • Bir kaba soğuk su koyup içine lokumunuzdan ara ara küçük bir parça atınız sertleşirse lokumunuz hazırdır.
  • Sertleşmemişse biraz daha pişiriniz.
  • Ocağın altını kapatınız ister borcamın altına nişasta veya hindistan cevizi isterseniz yağlı kağıt hafif yağ sürüp üstüne lokumunuzu döküp güzelce yayınınız.
  • Soğuduktan altına üstüne nişasta döküp sonra bıçağı ıslatarak yada yağlayarak kesiniz afiyet olsun.
    Not ben teflon kullanmadım ama teflonda yaparsanız daha iyi olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder