Hakiki (Lokum) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 ,5 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker
- 1 su bardağı nişasta (250 )bardak ölçüsü
- 1 silme tatlı kaşığı krem tartar (Olmazsa olmazı)
- 4 yemek kaşığı gül esansı
- Ayrıca 1 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1/2 (yarım) çay kaşığı limon tuzu
- Renk vermesi için gıda boyası
- Nişastayı açmak için 1 su (200 gram )bardak ölçüsü
Lokumları bulamak için
- Nişasta
- Veya isteğe göre hindistan cevizi
Hakiki (Lokum) Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak teflon tavanıza şekeri suyu koyunuz.
- Diğer tarafta nişastayı ve krem tartarı karıştırıp beraber suyla açınız.
- Kaynayan şerbete nişastayı dökünüz ve hızlıca karıştırınız.
- Daha sonra koyulaşan lokumunuza 1 su bardağı toz şekeri ekleyip diğer malzemeleri gıda boyasını ,tereyağını ve gül esansını dokunuz altı kısık bir şekilde 20 -25 dakika sürekli karıştırarak pişiriniz.
- Bir kaba soğuk su koyup içine lokumunuzdan ara ara küçük bir parça atınız sertleşirse lokumunuz hazırdır.
- Sertleşmemişse biraz daha pişiriniz.
- Ocağın altını kapatınız ister borcamın altına nişasta veya hindistan cevizi isterseniz yağlı kağıt hafif yağ sürüp üstüne lokumunuzu döküp güzelce yayınınız.
- Soğuduktan altına üstüne nişasta döküp sonra bıçağı ıslatarak yada yağlayarak kesiniz afiyet olsun.
Not ben teflon kullanmadım ama teflonda yaparsanız daha iyi olur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder