Fırınsız Bal Kabaklı Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler
Tabanı için;
- 1 paket petibör bisküvi
- 80 gram tereyağı
Ortası için;
- 400 gram labne peyniri
- 4.5 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı zencefil
- 1 paket krema (200 ml sıvı krema)
- Yarım çay bardağı su + 2 yemek toz jelatin
Üzeri için;
- 300 gram bal kabağı
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağından 1 parmak az su
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı zencefil
- 1 yemek kaşığı nişasta + 3 yemek kaşığı su
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı pudra şekeri
Süslemesi için;
- Krem şanti + süt (sadece cheesecakemi süsleyecek kadar krem şanti çırptım)
Fırınsız Bal Kabaklı Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1 paket kakaolu bisküviyi (175 gram) robotla çekin. İsterseniz kakaolu petibör bisküvi kullanabilirsiniz.
- Çekilmiş bisküviye 80 gram tereyağı ekleyin. Ve iyice karıştırın. Ardından bisküviyi kelepçeli kek kalıbına (28 cm) dökün.
- Bisküviyi kaşıkla dağıtıp bardağın arkasıyla ezin. Ve bisküvili alt tabanı buzdolabında 20 dakika soğutun.
- 400 gram labne peynirini ve 4. 5 yemek kaşığı pudra şekerini uygun bir kaba alın. Peyniri ve pudra şekerini mikserle çırpın.
- Ardından 1 çay kaşığı tarçını ve 1 çay kaşığı zencefili ekleyip çırpmaya devam edin. Peynir parçaları kalmayana kadar çırpın.
- Daha sonra 1 kutu sıvı kremayı (200 mililitre) ekleyin. Ve çırpmaya devam edin. Çırptıkça krema köpürecektir. Krema, kıvamının iki katına çıkıncaya kadar çırpın.
- Mikseriniz yoksa çırpma teli kullanabilirsiniz. Çırpma teli kullanırsanız süre uzayacaktır. Çırpma teli kullanırsanız bu süre 15-20 dakikaya çıkacaktır.
- Daha sonra 1/2 çay bardağı suya (50 mililitre) 2 yemek kaşığı toz jelatin ekleyip kaseyi sallayın. Mikrodalga fırında suyu 1 dakika ısıtıp, jelatini çözdürün. Çözülen jelatini kremaya ekleyin.
- Son kez kremayı çırpın. Jelatin kullanmazsanız tatlınızın kreması asla koyulaşmaz. Jelatini ocakta ısıtarakta çözdürebilirsiniz. Sıradaki adımda kremayı bisküvinin üzerine dökün. Ve üzerini düzeltin.
- Kremanın üzeri düz olmazsa bal kabaklı sos akacaktır. Mümkünse benim gibi spatula kullanarak kremayı düzletin.
- Jelatinin koyulaşması için tatlıyı 1 gece buzdolabında soğutun. (1 gece soğutmazsanız jelatin tatlıyı koyulaştıramaz. ).
- Küp küp doğranmış 300 gram bal kabağına 1 çay bardağı toz şeker ve 1 çay bardağından bir parmak az su ekleyip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp bal kabağını 25 dakika pişirin.
- Pişen bal kabağını hiçbir parça kalmayana kadar blenderla çekin. Bal kabağı kıvam olarak tam bir püre olmalı. Sos tamamen pürüzsüz olmalı.
- Daha sonra 1 tatlı kaşığı tarçın ve 1 tatlı kaşığı zencefil ekleyin. Baharatların karışması için hızlıca sosu çırpın.
- 1 yemek kaşığı nişastaya 3 yemek kaşığı su ekleyip, nişastayı suda çözdürün. Ekleyeceğiniz su oda sıcaklığında olmalı. Nişastalı su karışımı bal kabaklı sosa ekleyin. Kısık ateşte çırparak sosu karıştırın.
- Son olarak 1 yemek kaşığı pudra şekeri ekleyin. Pudra şekeri eriyene kadar çırpın. Nişasta bal kabaklı sosu koyulaştırmalı. Sosunuz koyulaşmazsa 1/2 yemek kaşığı nişasta ekleyebilirsiniz.
- Son olarak 3 yemek kaşığı krem şantiye biraz süt ekleyin. Krem şanti koyulaşana kadar çırpın. Krem şantiyi cheesecakenin üzeri için kullanacağız.
- Koyulaşan krem şantiyi buzdolabında 15 dakika soğutun. 1 gece buzdolabında soğumuş olan cheesecake jelatin sayesinde koyulaşmış olacaktır.
- Biraz soğuyan sosu az az ekleyin. Sosun hepsini tek seferde eklemeyin. Öncelikle istediğiniz kadar ekleyin. Devamını sonradan ekleyin.
- Kalıbı sallayarak sosu dağıtın. Sosu dağıtırken kalıbı sallamanız yeterli. Bal kabaklı cheesecakei son kez 1 saat buzdolabında soğutun.
- 1 saat sonra kalıbı buzdolabından çıkartın. Üzerine krem şantiyi sıkma aparatı yardımıyla sıkın. Krem şantiyi de her bir dilimin üzerine bir tane olacak şekilde sıkın.
- Bal kabaklı nefis cheesecakemiz hazır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder