Kremasız Fırında Tavuk Lavaş Tarifi İçin Malzemeler
- 7-8 adet lavaş ekmeği
- 500 gr kemiksiz tavuk pirzola
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 2 çay bardağı süt (250 ml)
- 1 tatlı kaşığı köri
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı zerdeçal
Üzeri için;
- Kaşar peyniri rendesi
Kremasız Fırında Tavuk Lavaş Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tavuk pirzolamızı küp küp doğrayalım.
- Ocağa aldığımız uygun bir tavanın içerisine sıvı yağımızı alalım ve üzerine tavuklarımızı ekleyerek kavuralım.
- Bir yandan da soğanımızı, kırmızı biberimizi, yeşil biberimizi ve sarımsağımızı doğrayalım.
- Tavuklarımızın rengi döndükten sonra üzerine doğradığımız sebzelerimizi ekleyelim ve karıştırarak sotelemeye devam edelim.
- Sosu için uygun bir kapta nişasta ve sütü karıştıralım, tavuklarımızın üzerine dökerek kaynamaya bırakalım.
- Karabiber, köri, zerdeçal ve tuzu ilave ederek karıştıralım. Krema kıvamını aldıktan sonra ocaktan alalım.
- Lavaşlarımızın üzerine yuvarlak bir kalıp yerleştirelim. Bıçak ile keserek daire şeklinde lavaşlar elde edelim.
- Kestiğimiz daire şeklindeki lavaşların içerisine çok olmayacak şekilde iç harcımızdan yerleştirelim ve fırın tepsisine sıkı bir şekilde yan yana dizelim. Tüm lavaşlarımıza aynı işlemi uygulayalım.
- Tüm lavaşları tepsiye dizdikten sonra üzerine kaşar peyniri rendesi ilave edelim ve önceden ısıttığımız 190°C fırında yaklaşık 15 dakika pişmeye bırakalım.
- Pişen tavuklu lavaşlarımız servise hazır. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder