Ispanaklı Patatesli Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet böreklik (Günlük) yufka
- 500 gram ıspanak
- 4-5 adet patates(haşlanmış)
- 1 adet soğan
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz, karabiber, pulbiber
Sosu için
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı su
- 2 adet yumurta beyazı (Sarısı üzerine)
- 2 yemek kaşığı sirke (Olmasada olur)
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- Un
Üzeri için
- Susam
Ispanaklı Patatesli Çıtır Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Soğanı yemeklik doğrayın zeytinyağında kavurun.
- Yıkanıp sapları ile beraber doğranmış ıspanağı kavrulmuş soğanın üzerine ekleyip yaklaşık 10 dakika kavurun, ocağı kapatıp haşlanmış ezilmiş patatesleri ekleyip karıştırın soğumaya bırakın.
- Sosu için un hariç bütün malzemeleri karıştırın.
- 1 adet yufkayı tezgaha serin sostan aşırı olmayacak şekilde her yerine sürün ve çay süzgeci veya elinizle yufkanın her yerine az miktarda un serpin.
- Yufkayı köşelerinden içe hafifçe katlayın dikdörtgen şekli verin harcı yufkanın uzun kenarına koyun ve rulo şeklinde sarın.
- Bütün yufkaları rulo yaptıktan sonra yanyana dizip 4 parmak uzunluğunda kesin tepsiye yerleştirin üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin.
- 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder