(Haşlamadan) Zeytinyağlı Lahana Sarması Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet beyaz lahana
- 5 adet soğan
- 5 su bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı yenibahar
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 demet maydanoz
- 1 su bardağı zeytinyağı
- Üzerini geçecek kadar su
- Tuz
Üzeri için
- Limon
- Bir miktar da zeytinyağ
(Haşlamadan) Zeytinyağlı Lahana Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?
- Dediğim gibi lahanayı difrizden (derindondurucudan) çıkarttıktan sonra tek tek ayırıp yıkayıp süzülmesi için süzgece alıyoruz.
- Daha sonrasında saracağınız şekilde lahanayı kesiyoruz ve bir kenara alıyoruz.
- Sonrasın da dolmanın iç harcını hazırlıyoruz.
- Soğanları ince olacak şekilde doğrayın.
- Rondodan da geçirebilirsiniz diğer tüm malzemeleri bir kabın içinde birleştirip karıştırın.
- Tencerenin dibine lahananın damar kısımlarından koyun (altına dolmaların yapışmaması için) dolma larımızı sarıp tencereye diziyoruz.
- Bu işlem bittikten sonra üzerine limon dilimleyip bir miktarda zeytinyağı gezdirip ve son olarak üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip orta ateşte pişirin.
- Piştikten sonra pişen tencerenin içinde soğumasını bekleyin daha sonra servis yapın.Afiyet olsun 😊👋.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder