16 Ocak 2022 Pazar

(Haşlamadan) Zeytinyağlı Lahana Sarması Tarifi

 

(Haşlamadan) Zeytinyağlı Lahana Sarması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet beyaz lahana
  • 5 adet soğan
  • 5 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı yenibahar
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 demet maydanoz
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • Üzerini geçecek kadar su
  • Tuz

Üzeri için

  • Limon
  • Bir miktar da zeytinyağ 

    (Haşlamadan) Zeytinyağlı Lahana Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Dediğim gibi lahanayı difrizden (derindondurucudan) çıkarttıktan sonra tek tek ayırıp yıkayıp süzülmesi için süzgece alıyoruz.
  • Daha sonrasında saracağınız şekilde lahanayı kesiyoruz ve bir kenara alıyoruz.
  • Sonrasın da dolmanın iç harcını hazırlıyoruz.
  • Soğanları ince olacak şekilde doğrayın.
  • Rondodan da geçirebilirsiniz diğer tüm malzemeleri bir kabın içinde birleştirip karıştırın.
  • Tencerenin dibine lahananın damar kısımlarından koyun (altına dolmaların yapışmaması için) dolma larımızı sarıp tencereye diziyoruz.
  • Bu işlem bittikten sonra üzerine limon dilimleyip bir miktarda zeytinyağı gezdirip ve son olarak üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip orta ateşte pişirin.
  • Piştikten sonra pişen tencerenin içinde soğumasını bekleyin daha sonra servis yapın.Afiyet olsun 😊👋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder