Kase Kase Yediren Sarmısaklı Un Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yemek kaşığı un
- 3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı nane
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1.5 litre soğuk su
- 1 tatlı kaşığı tuz
Kase Kase Yediren Sarmısaklı Un Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yağlar tencereye alınıp ezilen sarımsaklar eklenir ve kavrulur.
- Ardından un ilave edilip kavurmaya devam edilir.
- Kavrulan una salça ve nanesi eklenip birkaç kez daha çevirdikten sonra yavaş yavaş suyu verilir ve çırpmaya devam edilir.
- Çorbamız fokurdayıp kıvam alınca tuzu atılır.
- Kısık ateşte 5 dk daha kaynayınca altı kapatılır ve servise hazırdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder