Havuç Yoğurtlaması (Tarator) Tarifi İçin Malzemeler
- 4 orta boy havuç (İstediğiniz kadar kullanabilirsiniz)
- Yoğurt
- 1 yemek kaşığı mayonez
- Sıvı yağ
- Pulbiber
Havuç Yoğurtlaması (Tarator) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Havuçları güzelce yıkadıktan sonra rendeleyiniz.
- Yapışmayan bir tavada az zeytinyaği veya sıvı yağ ekleyip havuçları kavurun.
- Daha sonra bir kenarda soğutun.
- Bu arada yoğurdu çırpın ve içine bir kaşık mayonez ekleyin.
- Soğuyan havuçları bu karışımla birleştirin ve tuzunu ilave edin.
- Eğer isterseniz üzerine pul biberli yağ yapabilirsiniz. Güzel günlerinize eşlik eden bir tarif olur inşallah. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder