Nefis Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 1 adet kuru soğan
- 1 tepeleme yemek kaşığı salça veya 2 adet domates
- 2-3 adet sivri biber (ben renk versin diye 2 adet kapya biber de ekledim)
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı sıcak su
- 2,5 su bardağı tavuk suyu veya 1 adet bulyon (toplamda 3,5 su bardağı su eklemiş oluyoruz)
- Tuz
Nefis Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Soğanları ince ince doğrayıp kavuruyoruz.
- Üzerine doğranmış sivri biberi ekliyoruz biraz daha kavurup 1 tepeleme yemek kaşığı salça ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz.
- Bulguru ekleyerek 1-2 dk daha kavuruyoruz ve toplamda 3,5 su bardağı sıcak su ekliyoruz (1 adet tavuk bulyon veya tavuk suyu olursa daha iyi olur).
- Tuzunu da ilave edip kapağını kapatıyoruz.
- Kısık ateşte suyu çekene kadar kapağı kapalı şekilde pişiriyoruz.
- Ocağı kapatınca kapağı açıp havlu kağıt seriyoruz ve 10 dk dinlendiriyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder