22 Ocak 2022 Cumartesi

Islak Kurabiye Tarifi

 

Islak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1.5 çay bardağı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu ve vanilya
  • 3 su bardağına yakın un

    Islak Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak şekeri ve sütü kaynatın. Çok kaynatmanıza gerek yok soğumaya bırakın. Tereyağı, sıvı yağ ve pudra şekerini karıştıralım.
  • Kakao, yumurta vanilyayı ekleyip, karıştırın. Un ve kabartma tozunu ilave edip, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
  • Şerbeti soğuk yada ılık kurabiyeler sıcak olarak servetine batırın. Her tarafına şerbet gelsin. Sonra servis tabağına alın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder