22 Ocak 2022 Cumartesi

Muzlu Çikolatalı Tartolet Tarifi

 

Muzlu Çikolatalı Tartolet Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gram margarin
  • 1 adet yumurta
  • 1 tane vanilya
  • 2 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
  • Yarım su bardağından biraz fazla şeker
  • 1 tutam tuz

Kreması için;

  • 500 ml süt
  • Yarım su bardağından biraz fazla şeker
  • Yarım su bardağından biraz fazla mısır nişastası
  • 50 gram margarin veya tereyağı
  • 1 vanilya

Piştikten sonra;

  • 1 paket kremşanti

Hamuru açmak için;

  • 2 tane yağlı kağıt

Üzeri için;

  • 1 paket bitter çikolata
  • 4 tane küçük muz

    Muzlu Çikolatalı Tartolet Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamurumuza başlayalım. Büyük bir kase alalım içine margarin, yumurta, şeker ve vanilyayı katalım, güzelce yoğuralım.
  • Ardından unu yavaş yavaş ekleyelim. Sert bir hamur olacak👍 Ele yapışmayacak un az gelirse ekleyebilirsiniz.
  • Daha sonra hamurumuzu streçleyerek buzdolabında 1 saat bekletelim.
  • Bu arada kremamızı hazırlayalım. Tenceremize süt şeker mısır nişastası ve yumurta sarısını ilave edelim.
  • Çırpma teli ile hızlı hızlı karıştıralım. Kıvam alana kadar pişirelim.
  • Kaynamaya başlayınca 1-2 taşım kaynatıp, vanilya ve margarini ilave edip karıştırın, daha sonra ocağın altını kapatalım.
  • Kremamızı başka bir tencereye alalım daha çabuk soğuması için.
  • Oda sıcaklığında olunca streçleyip dolaba kaldıralım.
  • Hamurumuzu buzdolabından çıkaralım 2 eş parçaya ayıralım.
  • Daha sonra masaya sermiş olduğumuz yağlı kağıdın üzerine hamurumuzu koyalım.
  • Tekrar üstüne 1 yağlı kağıt koyalım. Merdane yardımı ile açalım.
  • Çok kalın olmamasına dikkat edelim. Çokta ince olmamalı zaten hamur kabaracak ona göre yapalım 👍
  • 1 bardak veya aparat kullanarak daire şeklinde keselim.
  • Daha sonra tartölet kalıplarına sıra ile dizelim.
  • Hamurları kalıplarımıza oturduktan sonra en küçük bardak kullandım.
  • Hamurumuzu bastırdım daha sonra fazla kabarmaması için hepsini çatalla taban kısmını deldim.
  • Hamurlarımızı önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dakika pişirelim.
  • Toplamda 40 tane tartolet hazırladım. 2 kerede 20 + 20 pişirdim.
  • Bu arada kremamızı dolaptan çıkaralım kremşanti ekleyerek çırpalım.
  • Sıkma poşeti veya aparata dolduralım. İlk sıcaklığı çıkmış olan tartoletlerimizin üzerine şekil yaparak sıkalım.
  • Daha sonra benmari usulü 1 paket bitter çikolatamızı eritelim. Tatlı kaşığı ile tartoletlerimizin üzerine dökelim.
  • Streçleyerek buzdolabında kaldıralım. Servis yapacağınız zaman muzları dilimleyerek süsleyelim 👍🥰 Tartoletlerimiz servise hazır afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder