Muzlu Çikolatalı Tartolet Tarifi İçin Malzemeler
- 150 gram margarin
- 1 adet yumurta
- 1 tane vanilya
- 2 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
- Yarım su bardağından biraz fazla şeker
- 1 tutam tuz
Kreması için;
- 500 ml süt
- Yarım su bardağından biraz fazla şeker
- Yarım su bardağından biraz fazla mısır nişastası
- 50 gram margarin veya tereyağı
- 1 vanilya
Piştikten sonra;
- 1 paket kremşanti
Hamuru açmak için;
- 2 tane yağlı kağıt
Üzeri için;
- 1 paket bitter çikolata
- 4 tane küçük muz
Muzlu Çikolatalı Tartolet Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hamurumuza başlayalım. Büyük bir kase alalım içine margarin, yumurta, şeker ve vanilyayı katalım, güzelce yoğuralım.
- Ardından unu yavaş yavaş ekleyelim. Sert bir hamur olacak👍 Ele yapışmayacak un az gelirse ekleyebilirsiniz.
- Daha sonra hamurumuzu streçleyerek buzdolabında 1 saat bekletelim.
- Bu arada kremamızı hazırlayalım. Tenceremize süt şeker mısır nişastası ve yumurta sarısını ilave edelim.
- Çırpma teli ile hızlı hızlı karıştıralım. Kıvam alana kadar pişirelim.
- Kaynamaya başlayınca 1-2 taşım kaynatıp, vanilya ve margarini ilave edip karıştırın, daha sonra ocağın altını kapatalım.
- Kremamızı başka bir tencereye alalım daha çabuk soğuması için.
- Oda sıcaklığında olunca streçleyip dolaba kaldıralım.
- Hamurumuzu buzdolabından çıkaralım 2 eş parçaya ayıralım.
- Daha sonra masaya sermiş olduğumuz yağlı kağıdın üzerine hamurumuzu koyalım.
- Tekrar üstüne 1 yağlı kağıt koyalım. Merdane yardımı ile açalım.
- Çok kalın olmamasına dikkat edelim. Çokta ince olmamalı zaten hamur kabaracak ona göre yapalım 👍
- 1 bardak veya aparat kullanarak daire şeklinde keselim.
- Daha sonra tartölet kalıplarına sıra ile dizelim.
- Hamurları kalıplarımıza oturduktan sonra en küçük bardak kullandım.
- Hamurumuzu bastırdım daha sonra fazla kabarmaması için hepsini çatalla taban kısmını deldim.
- Hamurlarımızı önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dakika pişirelim.
- Toplamda 40 tane tartolet hazırladım. 2 kerede 20 + 20 pişirdim.
- Bu arada kremamızı dolaptan çıkaralım kremşanti ekleyerek çırpalım.
- Sıkma poşeti veya aparata dolduralım. İlk sıcaklığı çıkmış olan tartoletlerimizin üzerine şekil yaparak sıkalım.
- Daha sonra benmari usulü 1 paket bitter çikolatamızı eritelim. Tatlı kaşığı ile tartoletlerimizin üzerine dökelim.
- Streçleyerek buzdolabında kaldıralım. Servis yapacağınız zaman muzları dilimleyerek süsleyelim 👍🥰 Tartoletlerimiz servise hazır afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder