Limon Kremalı Tavuklu Makarna Tarifi İçin Malzemeler
- 6 parça kemiksiz derisiz tavuk eti
- 1 paket makarna
Tavuğu bulamak için;
- 2 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kekik
- Tuz
Kızartmak için;
- Sıvıyağ
Diğer malzemeler;
- 1 paket krema
- Yarım çay bardağı sut
- Yarım limon suyu
- Yarım limon rendesi
- 3 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
- Dereotu
Limon Kremalı Tavuklu Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?
- Makarna için; tencereye su ve tuz ekleyip, kaynadıktan sonra makarnamı haşlanmaya bıraktım. (10 dakika).
- Diğer yandan tavuklar için tavaya yağ ekleyip una buladığım tavukları kızartmaya başladım.
- Tavukların iki tarafı kızardıktan sonra limon suyu, limon kabuğu rendesi ve rendelenmiş sarımsağı ekleyip 2-3 dakika tavayı sallayarak soteleme işlemi uyguladım.
- Ardından krema, süt ve 2-3 dal dereotu ekleyip 3-4 dakika kıvam alana kadar pişirdim. Daha sonra süzüp hafif soğuk sudan geçirdiğim makarnayı borcama döküp, üzerlerine tavukları dizdim.
- Kalan sosuda makarnanın her yerine gelecek şekilde döktüm. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ilave edip ince kesilmiş limon ve biraz dereotu ekleyin.
- Önceden ısıtılmış 220 derecelik fırında kaşar peyniri kızarana kadar pişirip sıcak olarak servis ettim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder