5 Ocak 2022 Çarşamba

Limon Kremalı Tavuklu Makarna Tarifi

 

Limon Kremalı Tavuklu Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 parça kemiksiz derisiz tavuk eti
  • 1 paket makarna

Tavuğu bulamak için;

  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kekik
  • Tuz

Kızartmak için;

  • Sıvıyağ

Diğer malzemeler;

  • 1 paket krema
  • Yarım çay bardağı sut
  • Yarım limon suyu
  • Yarım limon rendesi
  • 3 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
  • Dereotu

    Limon Kremalı Tavuklu Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Makarna için; tencereye su ve tuz ekleyip, kaynadıktan sonra makarnamı haşlanmaya bıraktım. (10 dakika).
  • Diğer yandan tavuklar için tavaya yağ ekleyip una buladığım tavukları kızartmaya başladım.
  • Tavukların iki tarafı kızardıktan sonra limon suyu, limon kabuğu rendesi ve rendelenmiş sarımsağı ekleyip 2-3 dakika tavayı sallayarak soteleme işlemi uyguladım.
  • Ardından krema, süt ve 2-3 dal dereotu ekleyip 3-4 dakika kıvam alana kadar pişirdim. Daha sonra süzüp hafif soğuk sudan geçirdiğim makarnayı borcama döküp, üzerlerine tavukları dizdim.
  • Kalan sosuda makarnanın her yerine gelecek şekilde döktüm. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ilave edip ince kesilmiş limon ve biraz dereotu ekleyin.
  • Önceden ısıtılmış 220 derecelik fırında kaşar peyniri kızarana kadar pişirip sıcak olarak servis ettim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder