29 Ocak 2022 Cumartesi

Limonlu Cheesecake Tarifi

 

Limonlu Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

Tabanı için;

  • 2 paket burçak bisküvi
  • 100 gram tereyağ

Peynirli harç için;

  • 600 gram labne peyniri
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik tozşeker
  • 3 adet yumurta
  • 3 dolu yemek kaşığı nişasta
  • 1 kutu sıvı krema
  • 1 paket vanilya

Limonlu sos için;

  • 1 çay bardağı limon suyu
  • 1 su bardağı su
  • 4 yemek kaşığı tozşeker
  • 2,5 tatlı kaşığı nişasta
  • 1 çay kaşığı zerdeçal

    Limonlu Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tüm malzemeler oda ısısında olmalı. Labne peynirini bir süzgece alıp suyunu süzdürmekle başlıyoruz. Kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt seriyoruz. Dışını da alüminyum folyo ile kaplıyoruz.
  • Bisküviyi rondodan geçiriyoruz ve tavada erittiğimiz tereyağ ile karıştırıp, kalıbımızın tabanına seriyoruz. Kaşığın arkasıyla ve bardak altı ile bastırıyoruz.
  • Peynirli harcı hazırlayana kadar kalıbı buzluğa koyup, bekletiyoruz.
  • Süzülen labneyi çırpma kabına alıp şeker ekliyoruz. Mikser kullanmak yok! çırpıcı ile karıştırıyoruz. Nişastayı ekleyip karıştırıyoruz. Kremayı ekleyip, karıştırıyoruz.  Yumurtaları teker teker ekleyip, hafifçe karıştırıyoruz.
  • Vanilyayı da ekleyip tekrar çırpıcı ile karıştırıyoruz ve buzluktaki kalıbı çıkarıp harcı içine döküyoruz. Kabarcık kalmaması için 1-2 kez tezgaha vurup içinde kürdan gezdiriyoruz.
  • Fırına dayanıklı bir kaba su koyup fırının en alt rafına koyuyoruz ve cheesecake’i önceden ısıtılmış 150 derecede 55-60 dk pişiriyoruz. Sallayınca ortası hafifçe oynayıp kenarları sabit duruyorsa olmuş demektir.
  • Isı değişikliğine maruz kalıp, çatlamaması için fırından cheesecake’i çıkarmıyıruz. 1 saat fırının kapağı hafif aralık olarak içinde bekletiyoruz.
  • Sonra fırından çıkarıp 1 saat de oda ısısında soğutuyoruz. İyice soğuduğunda limonlu sosunu yapıyoruz. Sos için bir tavaya tüm malzemeleri koyup karıştırarak pişiriyoruz.
  • İlk sıcaklığı çıkar çıkmaz cheesecake üzerine döküp yayıyoruz. 1 gece buzdolabında dinlendiriyoruz ve istediğimiz gibi süsleyip, servis yapıyoruz. Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder