15 Ocak 2022 Cumartesi

Mor Lahana Ve Havuç Tarator Tarifi

 

Mor Lahana Ve Havuç Tarator Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet orta boy havuç
  • Orta boy bir lahananın yarısı
  • Yarım kase süzme yoğurt
  • 3-4 kaşık mayonez (İsteğe bağlı)
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz

    Mor Lahana Ve Havuç Tarator Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Havuç ve mor lahanayı ayrı ayrı rendeleyin.
  • Ayrı kaplarda 2 yemek kaşığı zeytinyağında 4-5 dakika kavurup, ayrı kaselere alın ve soğumaya bırakın.
  • Yoğurt, mayonez, sarımsak ve tuzu bir kasede karıştırın, yarısını havuç ile diğer yarısını lahana ile karıştırın.
  • Servis tabağına 1 kaşık havuçlu karışımdan koyun.
  • Üzerine 1 kaşık lahana karışımından koyup dereotu ve cevizle süsleyebilirsiniz. Afiyet şifa olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder