Mor Lahana Ve Havuç Tarator Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet orta boy havuç
- Orta boy bir lahananın yarısı
- Yarım kase süzme yoğurt
- 3-4 kaşık mayonez (İsteğe bağlı)
- 2 diş sarımsak
- Tuz
Mor Lahana Ve Havuç Tarator Tarifi Nasıl Yapılır?
- Havuç ve mor lahanayı ayrı ayrı rendeleyin.
- Ayrı kaplarda 2 yemek kaşığı zeytinyağında 4-5 dakika kavurup, ayrı kaselere alın ve soğumaya bırakın.
- Yoğurt, mayonez, sarımsak ve tuzu bir kasede karıştırın, yarısını havuç ile diğer yarısını lahana ile karıştırın.
- Servis tabağına 1 kaşık havuçlu karışımdan koyun.
- Üzerine 1 kaşık lahana karışımından koyup dereotu ve cevizle süsleyebilirsiniz. Afiyet şifa olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder