15 Ocak 2022 Cumartesi

Sarımsaklı Ekmek Tarifi

 

Sarımsaklı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gram yumuşacık tereyağ
  • 4-5 yemek kaşığı kaşar rendesi
  • 1 baş sarımsak benim baş küçücüktü iki tane kulandım normal bir sarımsağın bir tanesi yetecektir
  • Üzerine gezdirmek için zeytin yağı
  • Tuz
  • Ekmek dilimleri yada ortadan kesilmiş yarım ekmek
  • Maydanoz yada taze soğan

    Sarımsaklı Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak sarımsağın başını kesip üzerine az bi zeytinyağı gezdiriyoruz.
  • Alüminyum folyo (sağlıklı değil biliyorum) yada ıslatılmış fırın kağıdına sarıyoruz ve 220 derecelik fırında iyice yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
  • Daha sonra yumuşamış tereyağını ,kaşar rendesi ,tuzu geniş bir tabağa alalım ve pişen sarımsakları içine sıkalım.
  • Dikkat edin fırından çıkan sarımsaklar çok sıcak bir bez yardımıyla sıkın.
  • Güzelce karıştırın tüm tatlar birbirine girsin.
  • Daha sonra ekmeklerimizi alalım yaklaşık 6 ekmek dilimi çıkacaktır ben baget ekmek kulandım ve ortadan kesip iki dilim elde ettim. Fazla ince kesilmemiş somun ekmekle de olacaktır.
  • Karışımımızı ekmeğin üzerine sürüyoruz. Eğer az gelecek olursa biraz daha tereyağ ilave edebilirsiniz.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Sıcak sıcak servis ediyoruz nefis oluyor.
  • Afiyet bal şeker olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder