Sarımsaklı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
- 100 gram yumuşacık tereyağ
- 4-5 yemek kaşığı kaşar rendesi
- 1 baş sarımsak benim baş küçücüktü iki tane kulandım normal bir sarımsağın bir tanesi yetecektir
- Üzerine gezdirmek için zeytin yağı
- Tuz
- Ekmek dilimleri yada ortadan kesilmiş yarım ekmek
- Maydanoz yada taze soğan
Sarımsaklı Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak sarımsağın başını kesip üzerine az bi zeytinyağı gezdiriyoruz.
- Alüminyum folyo (sağlıklı değil biliyorum) yada ıslatılmış fırın kağıdına sarıyoruz ve 220 derecelik fırında iyice yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
- Daha sonra yumuşamış tereyağını ,kaşar rendesi ,tuzu geniş bir tabağa alalım ve pişen sarımsakları içine sıkalım.
- Dikkat edin fırından çıkan sarımsaklar çok sıcak bir bez yardımıyla sıkın.
- Güzelce karıştırın tüm tatlar birbirine girsin.
- Daha sonra ekmeklerimizi alalım yaklaşık 6 ekmek dilimi çıkacaktır ben baget ekmek kulandım ve ortadan kesip iki dilim elde ettim. Fazla ince kesilmemiş somun ekmekle de olacaktır.
- Karışımımızı ekmeğin üzerine sürüyoruz. Eğer az gelecek olursa biraz daha tereyağ ilave edebilirsiniz.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Sıcak sıcak servis ediyoruz nefis oluyor.
Afiyet bal şeker olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder