17 Ocak 2022 Pazartesi

Patates Yatağında Tavuk Sote (Nefis Tad Bayılcaksınız) Tarifi

 

Patates Yatağında Tavuk Sote (Nefis Tad Bayılcaksınız) Tarifi İçin Malzemeler

5 porsiyon patates topları için:

  • 800 gram patates
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 2 yemek kaşığı kasar peyniri
  • Tuz, kekik, muskat ve karabiber

Tavuk sotesi için;

  • 400 gram adet tavuk göğsü
  • 2 yemek kaşığı bezelye
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet küçük kapya
  • 1 adet küçük soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • İsteğe göre baharat benim kullandığım> kekik, kırmızı toz biber, köri, karabiber ve tuz

Salçalı sosu için:

  • 1 tatlı kaşığı salça + yarım su bardağı
  • Sıcak su

    Patates Yatağında Tavuk Sote (Nefis Tad Bayılcaksınız) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak patatesler yumuşayana kadar haşlayalım. Bu arada tavuk sote için sıvı yağ tavaya ilave edip kızdıralım. Ardından kuş başı doğranmış tavukları tavaya alıp rengi dönene kadar kavuralım.
  • Soğan ve sarımsak ekleyip devam soteleyelim. Biberleride ekleyip 1-2 dk daha soteleyelim. Son olarak bezelye salça, tuz ve baharatlar ekleyip ve bir iki aşım daha pişirip ocaktan alalım.
  • Haşlanan ve ılık olan patateslerin kabuğu soyup ezelim. Üzerine kasar peyniri, süt, tuz ve baharat eklenir, tekrar harmanlandırır.
  • Harçtan eşit parçalar alıp top şekli verelim. Sonra ortasına çukur acalım (ister bardakla ister kaşıkla) ve üzerine tavuk soteden yerleştirelim.
  • Kaşar peyniri üzerine serpip, suyla açtığımız salça sosu fırın kabına dökelim.
  • Önceden işitilmiş 200 derece fırında sadece peyniri eriyip renk alana kadar pişirelim.
  • Porsiyonluk olduğu için daha rahat servis yapılıyor. Mutlaka ilk sıcağı çıktığında servis edin!.
  • Not: Fırın alt üst ayarda olmasın patates erime yapar – mümkünse üstü açmanız yeterli.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder