Patates Yatağında Tavuk Sote (Nefis Tad Bayılcaksınız) Tarifi İçin Malzemeler
5 porsiyon patates topları için:
- 800 gram patates
- 2 yemek kaşığı süt
- 2 yemek kaşığı kasar peyniri
- Tuz, kekik, muskat ve karabiber
Tavuk sotesi için;
- 400 gram adet tavuk göğsü
- 2 yemek kaşığı bezelye
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet küçük kapya
- 1 adet küçük soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı salça
- İsteğe göre baharat benim kullandığım> kekik, kırmızı toz biber, köri, karabiber ve tuz
Salçalı sosu için:
- 1 tatlı kaşığı salça + yarım su bardağı
- Sıcak su
Patates Yatağında Tavuk Sote (Nefis Tad Bayılcaksınız) Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak patatesler yumuşayana kadar haşlayalım. Bu arada tavuk sote için sıvı yağ tavaya ilave edip kızdıralım. Ardından kuş başı doğranmış tavukları tavaya alıp rengi dönene kadar kavuralım.
- Soğan ve sarımsak ekleyip devam soteleyelim. Biberleride ekleyip 1-2 dk daha soteleyelim. Son olarak bezelye salça, tuz ve baharatlar ekleyip ve bir iki aşım daha pişirip ocaktan alalım.
- Haşlanan ve ılık olan patateslerin kabuğu soyup ezelim. Üzerine kasar peyniri, süt, tuz ve baharat eklenir, tekrar harmanlandırır.
- Harçtan eşit parçalar alıp top şekli verelim. Sonra ortasına çukur acalım (ister bardakla ister kaşıkla) ve üzerine tavuk soteden yerleştirelim.
- Kaşar peyniri üzerine serpip, suyla açtığımız salça sosu fırın kabına dökelim.
- Önceden işitilmiş 200 derece fırında sadece peyniri eriyip renk alana kadar pişirelim.
- Porsiyonluk olduğu için daha rahat servis yapılıyor. Mutlaka ilk sıcağı çıktığında servis edin!.
Not: Fırın alt üst ayarda olmasın patates erime yapar – mümkünse üstü açmanız yeterli.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder