Pırasalı Börek (Çok Basit Müthiş) Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet yufka
İç malzeme;
- 750 gram pırasa
- 2 adet havuç
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1,5 çay kaşığı tuz
Sos için;
- 5 yemek kaşığı yoğurt
- 2 adet yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için;
- 1 adet yumurta sarısı
- Çörek otu
Pırasalı Börek (Çok Basit Müthiş) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Güzelce yıkanan pırasaları, havuçları ve yağı tavaya koyup kavuruyoruz.
- Kavrulan ürünlerin üzerine diğer ürünleri dahil edip, biraz daha kavurup, soğumaya alıyoruz.
- Yufkaları önce tam açıp soslayalım.
- Sonra ikiye katlayıp, tekrar sos sürelim.
- Görselde olduğu gibi iç malzemeyi koyup, rulo şeklinde sarıyoruz.
- Her yufkada bu işlemi yapıp, yağlı tepsimize diziyoruz.
- Yufkalar bitince kalan sosu üzerine sürüp, sonrasında yumurta sarısı sürüyoruz ve çörek otu atıyoruz.
- 190 derece önceden ısıtılmış fırına vererek, üzeri kızarana kadar pişiyoruz.
- Çıkan böreği, dinlenmeye alıp 15 dk sonra servis edebiliriz,. Afiyet olsun :))).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder