3 Ocak 2022 Pazartesi

Tarçınlı Rulo (Cinnamon Rolls) Tarifi

 

Tarçınlı Rulo (Cinnamon Rolls) Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 paket Dr. Oetker Instant Kuru Hamur Mayası
  • Yarım su bardağı ılık su (100 ml)
  • Yarım su bardağı ılık süt (100 ml)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ (62,5 ml)
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 su bardağı un

İçi için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı tarçın
  • 1,5 çay bardağı esmer şeker

Üzeri için;

  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (oda ısısında)
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket labne peyniri (100 gr)


  • Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için uygun bir yoğurma kabına elenmiş unu alalım, üzerine mayayı ilave ederek karıştırarak ortasını çukurlaştıralım.
  • Açtığımız çukura süt, sıvı yağ, su, yumurta, şeker ve tuzu ekleyerek güzelce yoğuralım. Hafif ele yapışan yumuşak kıvamda bir hamur elde etmiş olacağız.
  • Hamurumuz toparlandıktan sonra üzerini streçleyelim ve temiz bir bez örterek 30 dakika kadar mayalanmaya bırakalım.
  • Mayası gelen hamurumuzu tezgaha alalım ve yoğuralım.
  • Daha sonra tezgahı unlayalım ve hamurumuzu merdane yardımı ile dikdörtgen şeklinde açalım.
  • İç harcı için uygun bir tencereye tereyağını alarak eritelim.
  • Ardından üzerine esmer şeker ve tarçını ilave ederek karıştıralım ve kıvam aldıktan sonra ocaktan alalım.
  • İç harcımızdan açtığımız hamurun üzerine her yerine gelecek şekilde yayalım.
  • Daha sonra hamurumuzu uzun kenarından başlayarak rulo şeklinde saralım.
  • Rulomuzu yaklaşık 2 parmak genişliğinde dilimleyelim ve pişirme kağıdı serdiğimiz tepsiye alalım. 10-15 dakika daha mayasının gelmesi için bekletelim.
  • Sürenin sonunda tarçınlı rulolarımızı 175°C fırında yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakalım.
  • Üzerinin sosu için karıştırma kabına labne peyniri, tereyağı, pudra şekeri ve vanilyayı ilave ederek mikser ile çırpalım. Bu aşamada malzemelerin oda ısısında olmasına dikkat edelim.
  • Hazırladığımız krema kıvamındaki sosumuzu pişen ve ilk sıcaklığı çıkan çöreklerimizin üzerine gezdirelim ve spratula ile yaydıralım.
  • Sosunu çeken nefis tarçınlı rulolarımız servise  hazır. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder