Tavuk Haşlama Tarifi İçin Malzemeler
- 4-5 adet tavuk but (Miktarı kişi sayısına göre arttırabilirsiniz)
- 2 adet soğan
- 5-6 adet patates
- 4 adet havuç
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tane kara biber (Yoksa toz kara biber de olur )
- 2 adet defne yaprağı
- Tuz
Terbiyesi için;
- Yarım limon suyu
- Yarım çay bardağı su
- 1 yemek kaşığı un
Tavuk Haşlama Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tavuk etlerimizin derisini temizleyip, iki parçaya ayırıyoruz, uygun bir tencereye alıyoruz. Üzerini geçecek kadar su ilave edip bir taşım kaynatıp suyunu süzüp, ayırıyoruz.
- Soğan, sarımsak, patates ve havucumuzu soyuyoruz uygun bir tencereye bir adet havuç rendeleyip ekliyoruz tereyağı ve zeytinyağı ekleyip 2-3 dakika kavuruyoruz.
- Daha sonra soğanı bütün şekilde geri kalan havuçları doğrayıp sarımsakları ortadan ikiye bölüp ekliyoruz tekrar 3-4 dakika daha kavuruyoruz.
- Haşlamış olduğumuz tavuk etlerini ekleyip ayırdığımız tavuk suyunu ilave ediyoruz, tavuk suyu yeterli olmazsa üzerine tekrar su ilave edebilirsiniz tane kara biber ve defne yaprağını ekleyip tencerenin kapağı kapalı yarım saat pişiriyoruz.
- Daha sonra patatesleri ve tuz ekleyip patatesler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
- Terbiyesi için yarım limon suyu ve unu bir kaseye alıyoruz yarım çay bardağı su ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
- 2 kepçe çorbanın suyundan da ilave ederek terbiyemizi karıştırıp, yemeğimize ilave edip karıştırıyoruz 1-2 dakika daha pişirip, ocaktan alıyoruz üzerine maydanoz serpip servis yapıyoruz deneyenlere afiyet olsun 🤗💕
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder