Tavuklu Beşamel Soslu Patates Topları Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg tavuk göğsü
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 3 adet sarı kırmızı yeşil biber
- 2 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 4-5 adet kültür mantarı
- Tuz
- 1 çay kaşığı kara biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 kg patates
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Beşamel sos için;
- 1,5 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı un
- 3 su bardağı süt
- Tuz
- Karabiber
Üzeri için;
- 200gr rendelenmiş kaşar peyniri
Tavuklu Beşamel Soslu Patates Topları Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak patatesleri soyup ocakta yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz.
- Haşlanan patateslerimizi bir çatalla yada bir aparatla eziyoruz .
- Püre haline getirdikten sonra tereyağ ve tuz ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
- Biraz soğuduktan sonra elimizde kartopu büyüklüğünde yuvarlıyoruz.
- Etimizi küp küp doğruyoruz uygun bir tencereye alıyoruz .
- Zeytinyağ ilave edip ocakta 3-4 dk rengi dönene kadar karıştırıyoruz.
- Ocağın altını orta dereceye alıp 15 dk tencerenin kapağı kapalı şekilde pişiriyoruz.
- Sebzelerimizi çok küçük olmayacak şekilde doğruyoruz ilk olarak salça ilave edip karıştırıyoruz.
- Daha sonra sebzeleri tuz ve baharat ekleyip güzelce karıştırıp tekrar kapağı kapalı bir şekilde 10 dk daha pişiriyoruz.
- Daha sonra etimizi tepsimize alıyoruz, üzerine patates toplarını yerleştiriyoruz. Daha sonra uygun bir tavaya tereyağ ve unu alıyoruz ve kavuruyoruz, daha sonra karıştırarak sütü ilave ediyoruz tuz ve karabiber ekleyip kaynadıktan sonra ocaktan alıyoruz.
- Bir kepçe yardımı ile patateslerimizin üzerine sosu gezdiriyoruz.
- Patateslerin üzerini tamamen kapattıktan sonra üzerine kaşar peyniri serpip 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Deneyeceklere afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder