27 Ocak 2022 Perşembe

Tavuklu Makarna Haşlaması Tarifi

 

Tavuklu Makarna Haşlaması Tarifi İçin Malzemeler

  • ️3 adet tavuk göğsü
  • ️500 gr makarna
  • ️3 adet patates (Küçük doğranmış)
  • ️3 adet havuç (İnce rendelenmiş)
  • ️4 adet yeşil soğan (Küçük doğranmış)
  • ️3 adet sebze bulyon
  • ️Biraz ince doğranmış maydanoz
  • ️1,5-2 litre su
  • ️4 yemek kaşığı zeytinyağ 

    Tavuklu Makarna Haşlaması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuk göğüslerini 2 litre su içinde kaynatıyorsunuz.
  • Ayrı bir tencerede makarnayı haşlıyorsunuz.
  • Tavuk suyunu ayrı bir kaba koyup,tavukları ellerinizle ince doğruyorsunuz.
  • Tencerede ufak doğranmış soğanımızı,patatesimizi ve havucumuzu zeytinyağ ile kavuruyorsunuz.
  • Tavuk etlerini ekleyip bütün malzemeleri güzelcene kavuruyorsunuz.
  • 2 litre tavuk suyunu ekledikten sonra 3 sebze bulyonumuz ile tadlandırıyoruz.
  • En son kaynamış makarnayı koyup kısık ateşte 15 dak. Kaynatıyorsunuz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder