Tavuklu Makarna Haşlaması Tarifi İçin Malzemeler
- ️3 adet tavuk göğsü
- ️500 gr makarna
- ️3 adet patates (Küçük doğranmış)
- ️3 adet havuç (İnce rendelenmiş)
- ️4 adet yeşil soğan (Küçük doğranmış)
- ️3 adet sebze bulyon
- ️Biraz ince doğranmış maydanoz
- ️1,5-2 litre su
- ️4 yemek kaşığı zeytinyağ
Tavuklu Makarna Haşlaması Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tavuk göğüslerini 2 litre su içinde kaynatıyorsunuz.
- Ayrı bir tencerede makarnayı haşlıyorsunuz.
- Tavuk suyunu ayrı bir kaba koyup,tavukları ellerinizle ince doğruyorsunuz.
- Tencerede ufak doğranmış soğanımızı,patatesimizi ve havucumuzu zeytinyağ ile kavuruyorsunuz.
- Tavuk etlerini ekleyip bütün malzemeleri güzelcene kavuruyorsunuz.
- 2 litre tavuk suyunu ekledikten sonra 3 sebze bulyonumuz ile tadlandırıyoruz.
- En son kaynamış makarnayı koyup kısık ateşte 15 dak. Kaynatıyorsunuz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder