28 Ocak 2022 Cuma

Ustasından Yağ Çekmeyen Çi Börek Tarifi

 

Ustasından Yağ Çekmeyen Çi Börek Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 4,5 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı su (300 ml)
  • 2 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için;

  • 350 gr kıyma
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay bardağı su (60 ml)

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

    Ustasından Yağ Çekmeyen Çi Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için yoğurma kabına un ve tuzu alarak karıştıralım.
  • Ardından suyu boşaltalım ve hamurumuzu yoğurmaya başlayalım. Hamurumuzun kıvamı sert olacaktır, gerekirse su ekleyebilirsiniz.
  • Hamurumuzun üzerini streçleyelim ve 30 dakika kadar dinlenmeye bırakalım.
  • İç harcı için karıştırma kabına kıymayı, doğranmış soğanı, karabiber, tuz ve suyu alarak karıştıralım.
  • Hamurumuz dinlendikten sonra tezgahı unlayalım ve hamurumuzu üzerine alalım.
  • Elimizle tekrar yoğurarak toparlayalım.
  • Daha sonra hamurumuzu önce 4 eşit parçaya ardından her parçayı da 5’e bölerek 20 adet beze elde edelim.
  • Bezelerimizi elimizle yuvarlayalım ve kurumaması için üzerine temiz bir bez örtelim.
  • Bezelerimizi tek tek yaklaşık bir karış büyüklüğünde unlayarak oklava yardımı ile açalım.
  • Hamurumuzun yarısını dolduracak şekilde iç harcımızdan yerleştirelim ve yayalım.
  • Hamuru ‘D’ şeklinde kapatalım ve kenarlarının açılmaması için elimizle bastıralım.
  • Tavaya aldığımız bol kızdın yağda hazırladığımız böreklerimizi çevirerek dikkatli bir şekilde kızartalım.
  • Pişen ve puf puf kabaran çi böreklerimiz servise hazır. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder