1 Ocak 2022 Cumartesi

Yumuşacık Ev Köftesi Tarifi

 

Yumuşacık Ev Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram dana kıyma
  • 2 orta boy soğan
  • 1 yumurta
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 yemek kaşığı salça (Tercihen yarı yarıya biber ve domates salçası)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı sirke (Ben üzüm kullandım)
  • 3 adet kepekli sandviç ekmeği içi

Baharatlar;

  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı kekik
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı zahter
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı sarımsak tozu
  • Çay kaşığının ucuyla yenibahar

Köftelere şekil verirken;

  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

    Yumuşacık Ev Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tuz, karbonat ve baharatları küçük bir kaseye alalım.
  • Soğanı rendenin en ince tarafıyla rendeleyelim. Çıkan suyu ile birlikte derince bir kaba alalım. Üzerine kıyma, sarımsak rendesi, yumurta, salça, baharatlar, zeytinyağı ve sirkeyi ekleyelim. Yoğurmaya başlayalım. Sirke köftenin yumuşak olmasını sağlıyor.
  • 3 adet kepekli sandviç ekmeği dilimini ufak parçalar halinde ekleyelim. Siz beyaz ekmek de kullanabilirsiniz (Ancak ne kadar ekmek gerekeceği kıymadan kıymaya değişebilir. Aşağıdaki fotoğraflardan köfte harcının kıvamına bakabilirsiniz)
  • Bütün malzemelerin hemhal olması için güzelce yoğuralım. En az 15 dakika, elimizin lezzeti köfteye geçmeli 😊
  • Köfte kıvam aldığında ağzı kapalı şekilde dolapta en az 5 saat bekletelim. Bu kısım önemli.
  • Dolaptan aldığımız köfteleri şekillendirmeden önce parmaklarımızı zeytinyağı ve sirke karışımına batıralım. Her köfte için aynı işlemi tekrarlayalım.
  • Şekil verelim. Kısık ateşte yağ koymadan, çevire çevire pişirelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder