4 Farklı Pide Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 paket maya
- 2 silme tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- Aldığı kadar un
Üzeri için;
- 1 kase beyaz peynir
- 1 kase kaşar peyniri
- Tereyağ
- Mantar
- Domates
- Yumurta
4 Farklı Pide Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk önce hamuru yoğurun ve mayalanmaya bırakın en az 1 saat.
- Hamur ele yapışan yumuşak bir hamur olmalı ki pideler yumuşak olsun.
- Hamur mayalanırken iç malzemeleri hazırlayalım.
- Kaşar peyniri rendeleyip beyaz peynir ile karıştıralım.
- Domates ve mantarı orta kalınlıkta doğrayalım.
- Mayalanan hamuru 6 büyük parcaya bölelim ve oklava ile açalım. Çok ince olmasın.
- Fırın tepsisine alalım ve kenarlarını su ile ıslatıp içe kıvıralım şekli güzel olsun.
- Yumurtalı için; Ortasına peynir karışımından koyalım ,tereyağ parçaları atalım.
- 180 derecelik fırına gönderelim.
- Üzeri kızarınca çıkarıp tam ortasına yumurta sarısı koyalım ve 2 dakika daha pişirelim.
- Mantarlı için; Hamurun ortasına peynir karışımından koyalım, tereyağ parçaları atıp mantar dizelim.
- 180 derecelik fırına gönderelim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder