24 Şubat 2022 Perşembe

Ankara Tava Tarifi

 

Ankara Tava Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gr kuzu kuşbaşı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet yeşil biber
  • 2 su bardağı arpa şehriye
  • 4 su bardağı sıcak su (800 ml)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ (şehriye kavurmak için)

    Ankara Tava Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ankara tava için öncelikle soğanı yemeklik olacak şekilde doğrayalım.
  • Yeşil biberi yıkayarak içini çıkaralım ve onu da küçük küçük doğrayalım.
  • Sarımsaklarımızı da minik minik doğradıktan sonra ısıttığımız tencereye kuş başı etlerimizi alalım, rengi dönünceye kadar karıştırarak pişirelim.
  • Rengi döndükten sonra tencerenin kapağını kapatalım ve pişirmeye devam edelim.
  • Etlerimiz suyunu saldıktan sonra ara ara karıştıralım ve kontrollü bir şekilde pişirmeye devam edelim.
  • Etlerimiz suyunu çekmeye başladıktan sonra üzerlerine sıvı yağ ve doğradığımız soğanı ilave ederek güzelce kavuralım.
  • Ardından biber ve sarımsağı da ekleyerek kavurmaya devam edelim. Dilerseniz bu aşamada mevsimindeyseniz domateste ekleyebilirsiniz.
  • Domates salçası, kimyon, karabiber ve sıcak suyu da ekledikten sonra yemeğimizi pişmeye bırakalım.
  • Ankara tavanın pilavı için uygun bir tencereye sıvı yağı alalım. Üzerine şehriyeleri ilave ederek rengi dönünceye kadar kavuralım.
  • Daha sonra şehriyelerimizi etin üzerine aktaralım ve tuzunu da ekleyerek güzelce karıştıralım.
  • Tencerenin kapağını kapatarak suyunu çekinceye kadar pişmeye bırakalım.
  • Yemeğimiz suyunu çektikten sonra ocağı kapatalım, tencerenin üzerine kağıt havlu örterek 10-15 dakika kadar dinlenmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda Ankara tavamızı güzelce karıştıralım ve servis edelim. Ankara tava nasıl yapılır? merak edenlerin bayılacağı bu nefis tarifi sizler de mutlaka denemelisiniz. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder