Ankara Tava Tarifi İçin Malzemeler
- 400 gr kuzu kuşbaşı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet yeşil biber
- 2 su bardağı arpa şehriye
- 4 su bardağı sıcak su (800 ml)
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ (şehriye kavurmak için)
Ankara Tava Tarifi Nasıl Yapılır?
- Ankara tava için öncelikle soğanı yemeklik olacak şekilde doğrayalım.
- Yeşil biberi yıkayarak içini çıkaralım ve onu da küçük küçük doğrayalım.
- Sarımsaklarımızı da minik minik doğradıktan sonra ısıttığımız tencereye kuş başı etlerimizi alalım, rengi dönünceye kadar karıştırarak pişirelim.
- Rengi döndükten sonra tencerenin kapağını kapatalım ve pişirmeye devam edelim.
- Etlerimiz suyunu saldıktan sonra ara ara karıştıralım ve kontrollü bir şekilde pişirmeye devam edelim.
- Etlerimiz suyunu çekmeye başladıktan sonra üzerlerine sıvı yağ ve doğradığımız soğanı ilave ederek güzelce kavuralım.
- Ardından biber ve sarımsağı da ekleyerek kavurmaya devam edelim. Dilerseniz bu aşamada mevsimindeyseniz domateste ekleyebilirsiniz.
- Domates salçası, kimyon, karabiber ve sıcak suyu da ekledikten sonra yemeğimizi pişmeye bırakalım.
- Ankara tavanın pilavı için uygun bir tencereye sıvı yağı alalım. Üzerine şehriyeleri ilave ederek rengi dönünceye kadar kavuralım.
- Daha sonra şehriyelerimizi etin üzerine aktaralım ve tuzunu da ekleyerek güzelce karıştıralım.
- Tencerenin kapağını kapatarak suyunu çekinceye kadar pişmeye bırakalım.
- Yemeğimiz suyunu çektikten sonra ocağı kapatalım, tencerenin üzerine kağıt havlu örterek 10-15 dakika kadar dinlenmeye bırakalım.
- Sürenin sonunda Ankara tavamızı güzelce karıştıralım ve servis edelim. Ankara tava nasıl yapılır? merak edenlerin bayılacağı bu nefis tarifi sizler de mutlaka denemelisiniz. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder