24 Şubat 2022 Perşembe

Yöresel Mahluta Çorbası Tarifi

 

Yöresel Mahluta Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı tavuk suyu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 tane sarımsak
  • Yarım limon suyu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 tane küçük boy kuru soğan
  • Yarım su bardağı kırmızı mercimek
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Bir miktar tuz

    Yöresel Mahluta Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye yağı alalım ve üzerine ince doğranmış olan soğan ile sarımsağı ekleyip kavuralım.
  • Soğanlar kendini salınca tereyağı ilave edelim ve karıştıralım.
  • Tuzu serpelim ve bu sayede soğanı daha hızlı kavuralım.
  • Pembeleşen soğanlar üzerine suyu ve tavuk suyunu karıştırıp ekleyelim.
  • Ocağı orta ateşe getirelim ve kaynamaya bırakırken pirinçi ekleyelim.
  • Pirinçler 3 dakika boyunca kaynayınca ocağın altını kısalım ve mercimeği de tencereye ekleyelim.
  • Tencere içerisine kimyon ekleyelim ve hızlı ateşe alıp, bir taşım kaynattıktan sonra çorbayı karıştırıp ocaktan alalım.
  • Ocaktan aldığımız çorba sıcakken limon suyunu ekleyelim.
  • Pişen çorbayı kaselere alıp servis edelim, afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder