Yöresel Mahluta Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı su
- 2 su bardağı tavuk suyu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 tane sarımsak
- Yarım limon suyu
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 tane küçük boy kuru soğan
- Yarım su bardağı kırmızı mercimek
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Bir miktar tuz
Yöresel Mahluta Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tencereye yağı alalım ve üzerine ince doğranmış olan soğan ile sarımsağı ekleyip kavuralım.
- Soğanlar kendini salınca tereyağı ilave edelim ve karıştıralım.
- Tuzu serpelim ve bu sayede soğanı daha hızlı kavuralım.
- Pembeleşen soğanlar üzerine suyu ve tavuk suyunu karıştırıp ekleyelim.
- Ocağı orta ateşe getirelim ve kaynamaya bırakırken pirinçi ekleyelim.
- Pirinçler 3 dakika boyunca kaynayınca ocağın altını kısalım ve mercimeği de tencereye ekleyelim.
- Tencere içerisine kimyon ekleyelim ve hızlı ateşe alıp, bir taşım kaynattıktan sonra çorbayı karıştırıp ocaktan alalım.
- Ocaktan aldığımız çorba sıcakken limon suyunu ekleyelim.
- Pişen çorbayı kaselere alıp servis edelim, afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder