Avokado Ezme Salata Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet avokado
- Yarım limon suyu
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
- 1 avuç ince kıyılmış ceviz
- 1 tutam ince kıyılmış maydanoz veya dereotu
- 1 çay kaşığı tuz
Avokado Ezme Salata Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bu tarifi hazırlamak için, olgunlaşmış ve yumuşamış bir avokado kullanmalısınız. Avokadonuz sertse, 1-2 gün yumuşayana kadar bekletmelisiniz. Bir parmağınızın ucunu avokadoya bastırdığınızda izi kalıyorsa, yeterli olgunluğa ulaşmış demektir.
- Ardından avokadonun dikine olacak şekilde etrafından bir bıçakla geçerek kesin ve iki elinizle ters yönde çevirerek ikiye ayırın.
- Çekirdeğini çıkarın ve bir çorba kaşığı yardımıyla, kaşığı meyve ile kabuğu arasında gezdirerek iç kısmını çıkartın.
- Bir çatal yardımıyla avokadoya ezin ve diğer malzemeleri ekleyerek, homojen bir kıvam alana kadar karıştırın.
Not: Tuz, limon miktarlarını tadına bakarak kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder