Avokado Ezmesi Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler
- 3 adet avokado
- Yarım çay bardağı limon suyu (60 ml)
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Çay kaşığının ucuyla karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tutam maydanoz
Avokado Ezmesi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle avokadomuzu döndürerek ortadan keselim.
- Ardından elimizle çevirelim ve ikiye ayıralım.
- Bıçağı dikkatli ve sert bir şekilde avokadonun çekirdeğine sağlayalım ve çekirdeğini çıkartalım.
- Ardından kaşık yardımı ile avokadomuzun içerisini çıkartalım ve uygun bir kap içerisine alalım.
- Çatal veya patates ezici yardımı ile güzelce ezelim.
- Ardından üzerine limon suyu, zeytinyağı, tuz, karabiber, sarımsak ve ince kıyılmış maydanozları ekleyerek karıştıralım.
- Ezmemizi servis tabağına alalım ve güzelce yaydıralım. Dilerseniz çatal ile üzerine hafif çizikler atarak daha güzel görünmesini sağlayabilirsiniz.
- Avokado ezmemiz servise hazır. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder