7 Şubat 2022 Pazartesi

Avokado Ezmesi Nasıl Yapılır?

 

Avokado Ezmesi Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler

  • 3 adet avokado
  • Yarım çay bardağı limon suyu (60 ml)
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Çay kaşığının ucuyla karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tutam maydanoz

    Avokado Ezmesi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle avokadomuzu döndürerek ortadan keselim.
  • Ardından elimizle çevirelim ve ikiye ayıralım.
  • Bıçağı dikkatli ve sert bir şekilde avokadonun çekirdeğine sağlayalım ve çekirdeğini çıkartalım.
  • Ardından kaşık yardımı ile avokadomuzun içerisini çıkartalım ve uygun bir kap içerisine alalım.
  • Çatal veya patates ezici yardımı ile güzelce ezelim.
  • Ardından üzerine limon suyu, zeytinyağı, tuz, karabiber, sarımsak ve ince kıyılmış maydanozları ekleyerek karıştıralım.
  • Ezmemizi servis tabağına alalım ve güzelce yaydıralım. Dilerseniz çatal ile üzerine hafif çizikler atarak daha güzel görünmesini sağlayabilirsiniz.
  • Avokado ezmemiz servise hazır. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder