6 Şubat 2022 Pazar

Balkabağı Reçeli Tarifi

 

Balkabağı Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 dilim bal kabağı
  • 2,5 su bardağı şeker
  • Yarım limon suyu

    Balkabağı Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce kabakların kalın dış kabuğu soyalım.
  • Sonra küp küp doğrayalım.
  • Doğranan kabakları yıkayıp sonra suyunu süzelim.
  • Ardından kabaklar tencereye alalım ve şekeri ilave edelim.
  • Şekeri kendi damak zevkinize göre arttırabilir veya azaltabilirsiniz.
  • Bir gece kabakları bekletelim.
  • Sabah kabakların şekeri erimiş ve sulanmış olmalıdır.
  • En küçük ocağa tencereyi alıp kaynayana kadar pişirelim.
  • Sonra kaynadığında altını en kısık ateşe alıp yavaş yavaş pişirelim.
  • Limon suyunu da ekleyelim.
  • Arada bir çatalla pişip pişmediğini kontrol edelim.
  • Yarım saat kadar da kısık ateşte kaynatalım. Afiyet olsun💞.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder