Balkabağı Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
- 4 dilim bal kabağı
- 2,5 su bardağı şeker
- Yarım limon suyu
Balkabağı Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk önce kabakların kalın dış kabuğu soyalım.
- Sonra küp küp doğrayalım.
- Doğranan kabakları yıkayıp sonra suyunu süzelim.
- Ardından kabaklar tencereye alalım ve şekeri ilave edelim.
- Şekeri kendi damak zevkinize göre arttırabilir veya azaltabilirsiniz.
- Bir gece kabakları bekletelim.
- Sabah kabakların şekeri erimiş ve sulanmış olmalıdır.
- En küçük ocağa tencereyi alıp kaynayana kadar pişirelim.
- Sonra kaynadığında altını en kısık ateşe alıp yavaş yavaş pişirelim.
- Limon suyunu da ekleyelim.
- Arada bir çatalla pişip pişmediğini kontrol edelim.
- Yarım saat kadar da kısık ateşte kaynatalım. Afiyet olsun💞.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder