6 Şubat 2022 Pazar

Elmalı Tart Tarifi

 

Elmalı Tart Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1/2 (yarım) eritilmiş margarin
  • 1 su bardağından iki parmak eksik şeker
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya (1 çay kaşığı elmalı harca kullanılacak)
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Elmalı harç için;

  • 3 orta boy elma
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 1/2 (yarım) çay bardağı ceviz içi (İri olacak)
  • 1 yemek kaşığı şeker (Elmanızın tadına göre arttırabilir ya da azaltabilirsiniz)

    Elmalı Tart Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak elmalı harcı hazırlıyoruz. Elmaları soyup, rendeliyoruz. Harç için olan tüm malzemeleri bir tavaya alıp, suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  • Hamur için un hariç tüm malzemeleri bir kaba alıyoruz. El çırpıcısı ya da mikser ile tüm malzemeler özleşip, şeker eriyen dek çırpıyoruz.
  • Daha sonra unu azar azar ekleyip yoğuruyoruz. Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz. Portakal büyüklüğünde bir parçayı ayırıp kalan hamuru yağladığımız kalıbın kenarlarını da kapatacak şekilde kalıba yayıyoruz.
  • Üzerine soğuyan harcı yayıyoruz. Ayırdığımız hamuru sertleşmesi için ister buzdolabında bekletin isterseniz 1/2 yemek kaşığı un ekleyip yoğurun. Ben unu tercih ettim.
  • Unla yoğurup iki yağlı kağıt arasında merdane ile açıp çiçek kalını ile kestim ve üzerine dizdim. Yaprakları 🍂 🍃 da bıçak ile kendim şekil vererek kestim. Onları da aralara dizin.
  • 175 derece ısınmış fırında hafif pembeleşene dek pişiriyoruz. Tamamen soğuyunca üzerine pudra şekeri serpip servis ediyoruz. Afiyetolsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder