Beyti Kebap Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet taze yufka
- 1 kg kıyma
- 2 dilim bayat ekmek içi
- 1 tane rendelenmiş soğan
- 1 tutam maydanoz
- 1 adet yumurta
- 1 diş rendelenmiş sarımsak
- Sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı biber
- Kimyon
Sosu için
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 3 yemek kaşığı zeytin yağ
- Azıcık tuz ve karabiber
- 1 yemek kaşığı salçası
- 1 paket domates püresi
Üzeri için
- 1 kase yoğurt
Beyti Kebap Tarifi Nasıl Yapılır?
- Köfte için.Kıymayı uygun bir kabın içine alıyoruz.
- Bütün malzemeleri ve ekmeyi ıslatıp kıymaya ilave ediyoruz güzelce yoğuruyoruz.
- Yufkayı tezgaha seriyoruz kenarlarını içe katlıyoruz.
- Köfteli harçtan koyup rulo şeklinde katlıyoruz.
- 3 parmak genişliğinde kesiyoruz bütün yufkalara aynı işlemi yaptıktan sonra yağlı kağıt sermiş olduğumuz fırın tepsisine yerleştirip 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
- Sosu için bir yemek kaşığı tereyağı ve zeytinyağı bir tavaya alıp eridikten sonra salçasını ilave edip karıştırıyoruz.
- Daha sonra domates püresini tuz ve karabiberi ekleyip kaynadıktan sonra ocaktan alıyoruz.
- Fırından çıkardığımız kebabımızın üzerine önce yoğurt daha sonra sosumuzu gezdiriyoruz.
- Dilerseniz kızarmış domates ve biberle servis yapabilirsiniz deneyenlere afiyet olsun💕🤗.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder