14 Şubat 2022 Pazartesi

Beyti Kebap Tarifi

 

Beyti Kebap Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet taze yufka
  • 1 kg kıyma
  • 2 dilim bayat ekmek içi
  • 1 tane rendelenmiş soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 adet yumurta
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı biber
  • Kimyon

Sosu için

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı zeytin yağ
  • Azıcık tuz ve karabiber
  • 1 yemek kaşığı salçası
  • 1 paket domates püresi

Üzeri için

  • 1 kase yoğurt

    Beyti Kebap Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Köfte için.Kıymayı uygun bir kabın içine alıyoruz.
  • Bütün malzemeleri ve ekmeyi ıslatıp kıymaya ilave ediyoruz güzelce yoğuruyoruz.
  • Yufkayı tezgaha seriyoruz kenarlarını içe katlıyoruz.
  • Köfteli harçtan koyup rulo şeklinde katlıyoruz.
  • 3 parmak genişliğinde kesiyoruz bütün yufkalara aynı işlemi yaptıktan sonra yağlı kağıt sermiş olduğumuz fırın tepsisine yerleştirip 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Sosu için bir yemek kaşığı tereyağı ve zeytinyağı bir tavaya alıp eridikten sonra salçasını ilave edip karıştırıyoruz.
  • Daha sonra domates püresini tuz ve karabiberi ekleyip kaynadıktan sonra ocaktan alıyoruz.
  • Fırından çıkardığımız kebabımızın üzerine önce yoğurt daha sonra sosumuzu gezdiriyoruz.
  • Dilerseniz kızarmış domates ve biberle servis yapabilirsiniz deneyenlere afiyet olsun💕🤗.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder