Tuzlu Yoğurt Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kavanoz (yaklaşık dolu dolu 4-5 yemek kaşığı tuzlu yoğurt)
- Yarım çay bardağı pirinç
- 1 veya 1 buçuk litre su
- 250 gram ıspanak(isteğe göre arttırıp azaltabilirsiniz)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı kurunane
Tuzlu Yoğurt Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle 1 buçuk litre suyu tavaya alalım yıkadığımız pirinci de ekleyip ocağa koyalım.
- Pirinçler yumuşayana kadar orta ateşte pişiriyoruz.
- Pirinçler yumuşayınca tuzlu yoğurdu ekliyoruz.
- Tuzlu yoğurtu siz damak zevkinize göre az veya çok ayarlayabilirsiniz. Ben ne çok koyu ne çok duru yapıyorum orta kıvam. Hatta baktınız çok koyu oldu tuzlu yoğurdu ekleyince biraz daha kaynamış su ilave edebilirsiniz. Veya tuzlu yoğurt az geldiyse biraz daha tuzlu yoğurt ekleyebilirsiniz tamamen kıvam size kalmıştır 🥰.
- Tuzlu yoğurdu ekledikten sonra bi 10-15 dakika kaynatıp ıspanakları ekliyoruz.
- Bi 10-15 dakika da ıspanakla piştikten sonra ocaktan indirmeden naneyi ve tuzu atıp bir iki fokurdatıp alıyoruz ocaktan. Deneyeceklere afiyet olsun,bence kışın vazgeçilmez çorbası 😍
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder