18 Şubat 2022 Cuma

Bisküvili Muhallebi Tarifi

 

Bisküvili Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti

Üzeri için;

  • Yarım paket pötibör bisküvi (100 gr)

    Bisküvili Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir tencereye süt, toz şeker, un, buğday nişastasını alarak çırpıcı yardımı ile pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpalım.
  • Tencereyi ocağa alalım ve muhallebimiz koyulaşıp göz göz oluncaya kadar karıştırarak pişirelim.
  • Muhallebimizi ocaktan almaya yakın içerisine vanilyayı ekleyelim ve çırparak ocaktan alalım.
  • Pişen muhallebimizi geniş bir kaseye alalım, üzerine krem şantiyi ekleyerek mikser yardımı ile çırpalım.
  • Muhallebimiz pürüzsüz bir kıvam aldıktan sonra uygun bir servis kabına alalım.
  • Üzeri için, bisküvilerimizi robota alalım ve un kıvamına gelene kadar çalıştıralım.
  • Ardından bisküvileri muhallebimizin üzerine eşit olacak şekilde yayalım ve dilediğimiz şekilde süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder