Ratatouille (Ratatuy) Çok Hafif Ve Lezzetli Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet patlıcan
- 2 adet kabak
- 2 adet kapya biber
- 2 adet patates
Sosu için;
- Yarım çay bardağı zeytinyağı yada sıvı yağı
- 1 âdet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
Salçayı inceltmek için;
- Yarım çay bardağı su
Üzeri için;
- Taze kekik
- Zeytinyağı gezdirilir
Ratatouille (Ratatuy) Çok Hafif Ve Lezzetli Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk önce sosu hazırlayalım. Soğanı yemeklik doğrayıp, tavaya alın üzerine yağı ekleyip, kavurun.
- Ardından ince doğranmış biberleri de ekleyip kavurmaya devam edin salçayı bir kaseye alıp, üzerine su ilave edip, inceltin ve sebzelerin üzerine dökün 5 dakika daha kavurup altını kapatın baharatları ekleyip pişireceğiniz kalıba sosu dökün.
- Sebzeleri iyice yıkandıktan sonra kabuklarını soymadan 2 santim kalınlığında halka doğrayın ve tuzlayın.
- Sırasıyla sosun üzerine dizin üzerine zeytinyağı gezdirip yağlı kağıt ile üzerini kapatın.
- 200 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin üzerine yağlı kağıt kullanmadan da pişirebilirsiniz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder