17 Şubat 2022 Perşembe

Ratatouille (Ratatuy) Çok Hafif Ve Lezzetli Tarifi

 

Ratatouille (Ratatuy) Çok Hafif Ve Lezzetli Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet patlıcan
  • 2 adet kabak
  • 2 adet kapya biber
  • 2 adet patates

Sosu için;

  • Yarım çay bardağı zeytinyağı yada sıvı yağı
  • 1 âdet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası

Salçayı inceltmek için;

  • Yarım çay bardağı su

Üzeri için;

  • Taze kekik
  • Zeytinyağı gezdirilir

    Ratatouille (Ratatuy) Çok Hafif Ve Lezzetli Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce sosu hazırlayalım. Soğanı yemeklik doğrayıp, tavaya alın üzerine yağı ekleyip, kavurun.
  • Ardından ince doğranmış biberleri de ekleyip kavurmaya devam edin salçayı bir kaseye alıp, üzerine su ilave edip, inceltin ve sebzelerin üzerine dökün 5 dakika daha kavurup altını kapatın baharatları ekleyip pişireceğiniz kalıba sosu dökün.
  • Sebzeleri iyice yıkandıktan sonra kabuklarını soymadan 2 santim kalınlığında halka doğrayın ve tuzlayın.
  • Sırasıyla sosun üzerine dizin üzerine zeytinyağı gezdirip yağlı kağıt ile üzerini kapatın.
  • 200 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin üzerine yağlı kağıt kullanmadan da pişirebilirsiniz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder