Borcam Parfesi Tarifi İçin Malzemeler
- 2 paket krem şanti
- 2 çay bardağı süt (250 ml)
- 1 paket bebe bisküvisi (172g)
- 1 çay bardağı damla çikolata
- 1 çay bardağı fındık içi
- 2 adet küçük boy muz
Çikolata sosu için;
- 1 paket çikolata sosu
- 2 su bardağı süt (400 ml)
Borcam Parfesi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Uygun bir karıştırma kabına soğuk sütü ve krem şantiyi alalım. Krem şanti kıvam alana kadar mikser yardımı ile çırpalım. Bu aşamada kullandığınız sütün soğuk olması krem şantinizin daha güzel kıvam almasını sağlayacaktır.
- Ardından üzerine bebe bisküvilerini elimizle ikiye bölerek ekleyelim.
- Üzerine damla çikolata, fındık içi ve doğranmış muzları ekleyerek güzelce karıştıralım. Dilerseniz farklı meyve ya da kuru yemişler ekleyerek damak tadınıza göre hazırlayabilirsiniz.
- Hazırladığımız karışımı 20×29 cm ebatlarındaki borcama boşaltalım ve yayalım.
- Çikolata sosu ve sütü bir tencereye alarak karıştıralım ve kıvam alıp kaynayıncaya kadar pişirelim. Pişen çikolata sosunu soğumaya bırakalım. Çikolata sosunu mutlaka soğutmalısınız aksi halde kremşantiniz eriyecektir.
- Pastamızın üzerine çikolata sosunu gezdirelim ve üzerini düzeltelim.
- Pastamızı 2-3 saat kadar buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edelim. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder