7 Şubat 2022 Pazartesi

Portakallı Soslu Kek Tarifi

 

Portakallı Soslu Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 adet portakal kabuğu rendesi
  • 1 adet portakalın suyu
  • 2,5 su bardağı un (kontrollü olarak koyun)
  • Yarım çay kaşığı zerdeçal ( isteğe göre renk vermesi için)

Sosu için ;

  • 1 su bardağı portakal suyu
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı şeker

    Portakallı Soslu Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurta ve şekeri karıştırma kabına koyup köpürene kadar karıştırıyoruz.
  • Süt ve sıvı yağ ilave edip tekrar karıştırıyoruz.
  • Portakal kabuklarını rendeleyip içine ilave ediyoruz.
  • Bir portakalın suyunu sıkıp karıştırıyoruz.
  • Vanilyasını ilave ediyoruz, unu ve kabartma tozunu eleyerek içine ilave edip spatula yardımıyla karıştırıyoruz.
  • Kek kalıbımızı yağlayıp harcımızı döküyoruz.
  • 180 derece fırında 45 dk kadar pişiriyoruz.
  • Sosu için tencereye malzemeleri koyup karıştırıyoruz.
  • Yoğunlaşıp muhallebi kıvamına gelince ocaktan alıyoruz, soğumaya bırakıyoruz,.
  • Kekimiz fırından çıkıp soğuduktan sonra sosumuzu üzerine döküyoruz, afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder