11 Şubat 2022 Cuma

Boşnak Tatlısı (Slatka) Lezzeti Ala Tarifi

 

Boşnak Tatlısı (Slatka) Lezzeti Ala Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı irmik
  • Yarım çay bardağından biraz fazla hindistan cevizi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı karbonat

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 paket vanilya

Üzeri için;

  • Hindistan cevizi
  • Antep fıstığı

    Boşnak Tatlısı (Slatka) Lezzeti Ala Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce şerbeti hazırlayın bunun için şeker ve suyu tencereye alın, karıştırın. Bir taşım kaynayınca ocaktan alın içine limon suyu vanilya ekleyip karıştırın soğumaya bırakın.
  • Hamuru için yumurta ve şekeri mikser ile iyice çırpın. Mikseri kaldırın bundan sonraki işlemlerde mikser kullanılmayacak.
  • Yoğurdu ekleyip, spatula ile karıştırın. Kuru malzemeleri ayrı bir kaseye alın karıştırın. Sıvı harcın üzerine döküp spatula ile alttan yukarı doğru dikkatlice karıştırın.
  • Yağlanmış yuvarlak borcama döküp, yayın. 180 derece fırında 25 dakika kızarana kadar pişirin.
  • Fırından çıkarıp, sıcak tatlıya soğuk şerbeti dökün zaten hemen çekiyor şerbeti.
  • Son olarak üzerine hindistan cevizi ve antep fıstığı ile süsleyip dilimleyip ister hemen ister dinlendirip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder