24 Şubat 2022 Perşembe

Bulgur Pilavı Tarifi

 

Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı orta kalınlıkta pilavlık bulgur (diğer adı ile midyat bulguru)
  • 1 adet orta boy soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet sivri biber
  • 1 adet küp şeklinde doğranmış domates
  • 1 er çorba kaşığı biber ve domates salçası ( istenirse pulbiber ya da acı biber salçası ilave edilebilir.)
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon, karabiber ve tuz
  • 3 su bardağı su

    Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Soğan, sarımsak ve biber bir miktar sotelenir.
  • Üzerine domates, ilave edilip biraz daha sotelenir domates ve biber salçası eklenip karıştırılır.
  • Son olarak baharatları ve bulgur ilave edilip biraz kavrulur ve suyu konulup kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.
  • Demlenen pilavımız servise hazırdır. Afiyetler olsun. Not : bulgur pilavı içerisinde kullanılan domates ve biber yerine kış mevsimi için kavanoza yapmış olduğum domatesli biber sosundan kullanıyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder