Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1.5 su bardağı orta kalınlıkta pilavlık bulgur (diğer adı ile midyat bulguru)
- 1 adet orta boy soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 adet sivri biber
- 1 adet küp şeklinde doğranmış domates
- 1 er çorba kaşığı biber ve domates salçası ( istenirse pulbiber ya da acı biber salçası ilave edilebilir.)
- 1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon, karabiber ve tuz
- 3 su bardağı su
Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Soğan, sarımsak ve biber bir miktar sotelenir.
- Üzerine domates, ilave edilip biraz daha sotelenir domates ve biber salçası eklenip karıştırılır.
- Son olarak baharatları ve bulgur ilave edilip biraz kavrulur ve suyu konulup kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.
- Demlenen pilavımız servise hazırdır. Afiyetler olsun. Not : bulgur pilavı içerisinde kullanılan domates ve biber yerine kış mevsimi için kavanoza yapmış olduğum domatesli biber sosundan kullanıyorum.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder