Trabzon Pidesi Tarifi İçin Malzemeler
- 4 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı maya
- 1.5 su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için :
- Kaşar peyniri veya kolot peyniri
- 1 adet yumurta sarısı
- Tereyağı
Trabzon Pidesi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Un ve mayayı yoğurma kabına alıp karıştırın.
- Suyu azar azar ilave ederek hamur pürüzsüz olana kadar iyice yoğurun.
- Ağzını streçle kapatıp oda sıcaklığında 20 dk bekletin.
- Daha sonra hamuru un serptiğiniz tezgahta 2 parçaya bölerek beze haline getirin.
- Unlanmış tepsiye koyun ve üstünü kapatıp yarım saat daha bekletin.
- Elle veya merdaneyle şekildeki gibi yuvarlak açarak kenarlarını 1 cm kıvırın.
- Üzerine bolca rendelenmiş kaşar peyniri koyarak 200 derece fırında kızarana kadar pişirin.
- Çıkardıktan sonra kenarlarını tereyağı ile yağlayın.
- Yumurta sarısını da pidenin üzerine koyun. Pidenin sıcağıyla pişecektir 😍.
İki adet pide çıkıyor bu tariften.
Deneyeceklere afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder