24 Şubat 2022 Perşembe

Trabzon Pidesi Tarifi

 

Trabzon Pidesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı maya
  • 1.5 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri için :

  • Kaşar peyniri veya kolot peyniri
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Tereyağı

    Trabzon Pidesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Un ve mayayı yoğurma kabına alıp karıştırın.
  • Suyu azar azar ilave ederek hamur pürüzsüz olana kadar iyice yoğurun.
  • Ağzını streçle kapatıp oda sıcaklığında 20 dk bekletin.
  • Daha sonra hamuru un serptiğiniz tezgahta 2 parçaya bölerek beze haline getirin.
  • Unlanmış tepsiye koyun ve üstünü kapatıp yarım saat daha bekletin.
  • Elle veya merdaneyle şekildeki gibi yuvarlak açarak kenarlarını 1 cm kıvırın.
  • Üzerine bolca rendelenmiş kaşar peyniri koyarak 200 derece fırında kızarana kadar pişirin.
  • Çıkardıktan sonra kenarlarını tereyağı ile yağlayın.
  • Yumurta sarısını da pidenin üzerine koyun. Pidenin sıcağıyla pişecektir 😍.
  • İki adet pide çıkıyor bu tariften.

    Deneyeceklere afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder