8 Şubat 2022 Salı

Çikolatalı Kek Tarifi

 

Çikolatalı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı tereyağ (200 gr)
  • 1,5 su bardağı yoğurt (biraz sulu olursa daha iyi )
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 2,5 yemek kaşığı kakao
  • Bir tutam tuz
  • 1 paket vanilin
  • Yarım tatlı kaşığı karbonat
  • 2 su bardağı un
  • 2 adet yumurta
  • (kabartma tozu yok)

Üzeri için

  • 120 gram sütlü ve bitter çikolata karışımı
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ (Benmari usulü eritilip üzerine dökülücek)

    Çikolatalı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Küçük bir tencereye tereyağ, yoğurt, şeker ve kakaoyu koyup ocakta yağ eriyinceye kadar ısıtalım.
  • Ayrı bir kapta un, vanilin, karbonat ve tuzu harmanlıyalım.
  • Tereyağ, yoğurt, kakao ve şeker karışımını una ekleyip tel çırpıcı ile çırpalım.
  • En son olarak yumurtaları ekleyip çırptıktan sonra yağlanmış kalıp veya tepsimize dökelim.
  • 175 derecelik fırında 40 dk kadar pişirelim. (fırından fırına bu süre değişebilir)
  • Kürdan testi ile kontrol edelim. Kürdan temizse fırından alalım.
  • Soğuduktan sonra çikolatayı üzerine gezdirin.
  • Çikolata oda sıcaklığına geldiğinde veya servis esnasında meyvelerle süsleyebilirsiniz.Afiyet bal şeker olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder