8 Şubat 2022 Salı

Nar Reçeli Nasıl Yapılır?

 

Nar Reçeli Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı nar
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı nar suyu (200 ml)
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

    Nar Reçeli Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak narlarımızı bölelim ve uygun bir kase içerisine tanelerini ayıralım.
  • Narları ayıkladıktan sonra diğer taraftan nar suyu elde etmek üzere nar tanelerini süzgeçte kaşık yardımı ile ezelim ve suyunu çıkartalım.
  • Nar reçelini hazırlamak için narları, toz şekeri ve nar suyunu derince bir tencereye alalım.
  • Kısık ateşte yaklaşık 50 dakika kadar pişmeye bırakalım.
  • Tencerenin altını kapatmadan 10 dakika kadar önce  limon suyunu ilave edelim.
  • Kıvamını gayet güzel alan ve kaynayan reçelin altını kapattıktan sonra soğuması için oda sıcaklığında bekletelim.
  • Soğuduktan sonra buzdolabına kaldırarak tüketelim. Eğer reçelinizi hemen tüketmeyecekseniz sıcakken kavanozlara koyarak dolaba kaldırabilirsiniz. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder