Nar Reçeli Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler
- 3 su bardağı nar
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı nar suyu (200 ml)
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Nar Reçeli Nasıl Yapılır?
- İlk olarak narlarımızı bölelim ve uygun bir kase içerisine tanelerini ayıralım.
- Narları ayıkladıktan sonra diğer taraftan nar suyu elde etmek üzere nar tanelerini süzgeçte kaşık yardımı ile ezelim ve suyunu çıkartalım.
- Nar reçelini hazırlamak için narları, toz şekeri ve nar suyunu derince bir tencereye alalım.
- Kısık ateşte yaklaşık 50 dakika kadar pişmeye bırakalım.
- Tencerenin altını kapatmadan 10 dakika kadar önce limon suyunu ilave edelim.
- Kıvamını gayet güzel alan ve kaynayan reçelin altını kapattıktan sonra soğuması için oda sıcaklığında bekletelim.
- Soğuduktan sonra buzdolabına kaldırarak tüketelim. Eğer reçelinizi hemen tüketmeyecekseniz sıcakken kavanozlara koyarak dolaba kaldırabilirsiniz. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder