13 Şubat 2022 Pazar

Çikolatalı Nemli Kek Tarifi

 

Çikolatalı Nemli Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yumurta büyük boy
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı dolu dolu kakao
  • 1 kabartma tozu
  • 1 vanilya şekeri

Sosu için;

  • 100 ml krema (Schlagsahne)
  • 100 gram çikolata

Üzeri için:

  • Fındık
  • Fındık kırıntıları

Su bardağı ölçüm 220 ml

Çikolatalı Nemli Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak kekin üzerine gelecek çikolatayı hazırlayın ve soğumaya bırakın.
  2. Küçük bir tencerede kremayı sadece ısıtın kesinlikle kaynatmayın ısınması yeterli ardından ocağın altını kapatın ve çikolatayı ekleyin ve erimeye bırakın.
  3. Çikolata eridikten sonra bu sosu soğuması için buzdolabına veya balkonunuz varsa balkona koyun ve soğusun.
  4. Kekin püf noktası > ilk başta yumurta ve şekeri rengi açılana kadar çırpın köpük köpük olana kadar.
  5. Ardından içine sıvı yağını ve sütü ilave edin ve devam çırpın sonra diğer malzemeleri ekleyin ve sadece (Spatula yardımı ile yavaş yavaş kısa bir süre karıştırın hamurun havasını kaçırmadan )
  6. Pasta kalıbının her yerine yağlı fırın kağıdı yerleştirin ve karışımı içerisine dökün önceden ısıtılmış fırında fırın kapağını hiç açmadan 160 derece alt üst ayarda 40 dakika pişirin.
  7. Fırından fırına fark ettiği için kürdan testi yaptıktan sonra keki çıkarın kek soğuduktan sonra üzerine soğuyup kıvamı koyulaşan çikolata sosunu dökün.
  8. İsteğe göre üzerine fındık kırıntıları ceviz ile süsleyin 2-3 saat beklettikten sonra kek servise hazırdır afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder