Çikolatalı Nemli Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 3 yumurta büyük boy
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı dolu dolu kakao
- 1 kabartma tozu
- 1 vanilya şekeri
Sosu için;
- 100 ml krema (Schlagsahne)
- 100 gram çikolata
Üzeri için:
- Fındık
- Fındık kırıntıları
Su bardağı ölçüm 220 ml
Çikolatalı Nemli Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak kekin üzerine gelecek çikolatayı hazırlayın ve soğumaya bırakın.
- Küçük bir tencerede kremayı sadece ısıtın kesinlikle kaynatmayın ısınması yeterli ardından ocağın altını kapatın ve çikolatayı ekleyin ve erimeye bırakın.
- Çikolata eridikten sonra bu sosu soğuması için buzdolabına veya balkonunuz varsa balkona koyun ve soğusun.
- Kekin püf noktası > ilk başta yumurta ve şekeri rengi açılana kadar çırpın köpük köpük olana kadar.
- Ardından içine sıvı yağını ve sütü ilave edin ve devam çırpın sonra diğer malzemeleri ekleyin ve sadece (Spatula yardımı ile yavaş yavaş kısa bir süre karıştırın hamurun havasını kaçırmadan )
- Pasta kalıbının her yerine yağlı fırın kağıdı yerleştirin ve karışımı içerisine dökün önceden ısıtılmış fırında fırın kapağını hiç açmadan 160 derece alt üst ayarda 40 dakika pişirin.
- Fırından fırına fark ettiği için kürdan testi yaptıktan sonra keki çıkarın kek soğuduktan sonra üzerine soğuyup kıvamı koyulaşan çikolata sosunu dökün.
- İsteğe göre üzerine fındık kırıntıları ceviz ile süsleyin 2-3 saat beklettikten sonra kek servise hazırdır afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder